Jump to content
Sign in to follow this  
gaby

Asus M4A89 Core Unlocker Review

Recommended Posts

Cei de la ASUS au lansat o tehnologie numita Core Unlocker. Aceasta tehnologie deblocheaza nucleele latente ale procesoarelor AMD, daca acestea sunt functionale.

Probabil ca acum va intrebati "cum adica nucleele latente ?". Raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu: procesoarele AMD cu doua nuclee au in realitate 4 nuclee, dar 2 dintre acestea sunt dezactivate de producator.

asusm4a89gtdpromotherbo.jpg

Presupusele motive ar fi:

  • Unele procesoare cu 4 nuclee nu functionau corespunzator asa ca au fost dezactivate 2 nuclee si au fost vandute drept dual core pentru a nu le arunca.
  • Se presupune ca AMD a dorit sa aibă procesoare cu 2 nuclee dar si cu 4 pentru a acoperi intreaga gama. Tehnologia de fabricatie e mai simpla sa le faci pe toate cu 4 nuclee si sa dezactivezi 2 cand vrei dual core.

Oricare dintre motive ar fi adevarat, placile de baza ASUS care dispun de tehnologia Core Unlocker v-ar putea face o economie destul de importanta in buget: cumparati un procesor AMD Dual Core si cu o simpla apasare de buton aveti Quad Core :)).

Facilitatea Core Unlocker este disponibila la seria de placi de baza ASUS M4A89. Prin activarea comutatorului de pe placa, M4A89GTD PRO va maximiza puterea de operare catre nivelul a trei sau patru nuclee de procesare, forta suplimentara fiind binevenita pentru multi-tasting sau lucrul intensiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu imi amintesc.. am cautat pe google informatii despre acele nuclee latente..si explica frumos ca acele nuclee nu au fost oprite doar de dragul de a fi oprite.. defectiuni, erori, scurtcircuite, etc.


love is a verb
Love is a doing word

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh... aici depinde dacă eşti norocos sau nu, iar fiecare serie în parte are şansa lui de deblocare. De exemplu, ai multe şanse să deblochezi un Semrpon de 2,8 GHz într-un Athlon cu 2 nuclee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...