Jump to content

Rockmelt - Browserul Retelelor Sociale


gaby

Recommended Posts

Marc Andressen, creatorul primului browser din istoria world wide web-ului, se întoarce cu un nou browser, croit pe dimensiunile noului web social. Va reuşi RockMelt să se impună pe o piaţă atât de aglomerată?

rockmeltlogo.png

"Dacă am fi știut de Facebook, Twitter și Google în ’92 sau ’93, le-am fi integrat în browser,”spune Marc Andreessen, fondatorul primul browser din istoria internetului, Netscape, și principalul finanțator al RockMelt. “Aceasta este o oportunitate de a ne întoarce și de a face lucrurile cum trebuie."

Pe o piață a browserelor tot mai încinsă RockMedia, browserul lansat duminică în beta, speră să se diferențieze de competitori prin funcțiile ultra-sociale în jurul cărora a fost construit.

La prima vedere RockMelt nu e foarte diferit de orice alt browser, singura diferență notabilă de design fiind cele două coloane înguste din stânga și din dreapta paginii. În timp ce sidebar-ul din stânga afișează prietenii cu care utilizatorul interacționează cel mai des în rețelele sociale, cel din dreapta e populat de icon-urile rețelelor sociale preferate ale acestuia – deocamdată doar Twitter și Facebook - și feed-urile de RSS ale celor mai accesate site-uri.

rockmelt-browser-640.jpg

Înainte de a-l putea folosi utilizatorii trebuie să se logheze și să autorizeze browser-ul să se conecteze la conturile acestora de Facebook și Twitter. Apoi, prin intermediul sidebar-ului social, utilizatorii pot monitoriza direct din activitatea prietenilor lor din rețelele sociale chiar în interiorul browser-ului, își pot updata statusul, adăuga sau șterge prieteni sau iniția o fereastră de chat.

Ușurința de a face share a fost una din preocupările centrale ale dezvoltatilor browser-ului: în timp ce butonul integrat de share aduce la îndemână postarea unui link pe rețelele sociale , utilizatorii pot de asemenea să folosească funcția de drag and drop pentru a împărtăși o poză sau un video cu unul dintre prietenii din sidebar.

La derularea unei căutări prin intermediul Google, RockMelt nu livrează doar rezultatele livrate de Google ci afișează și preview-uri ale paginilor asociate cu acestea, astfel încât utilizatorul să poată trece în revistă mai ușor rezultatele căutării și să decidă ce pagină să deschidă.

Deși primele review-uri ale browser-ului au fost pozitive, provocarea cu care se confruntă RockMelt e considerabilă, compania având de înfruntat jucători de primă mână precum Google, Mozilla sau Apple. În ultimii ani piața browserelor a devenit una extrem de competitivă, în care toate pariurile sunt posible. Întrebați-i numai pe cei de la Internet Explorer, care au coborât pentru prima oară sub pragul de 50%.

sursa: klubro.ro

Iata si un filmulet de prezentare:

http://www.youtube.com/watch?v=bAPKPhoTqFY

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.