gaby Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 Discul Blu-ray prescurtat si BD (Blu-ray Disc) provine de la culoarea albastru-violet a razei cu care se face citirea si scrierea acestui tip de disc. Blu-ray este un tip de disc optic de capacitate mare folosit pentru stocarea datelor, dar in special, pentru inregistrarile video de o rezolutie inalta. Din cauza lungimii de unda relativ mici (405 nm), un disc Blu-ray poate contine o cantitate de informatii mult mai mare decat unul de tip DVD, care foloseste un laser de culoare roșie de 650 nm. Astfel, un disc Blu-ray poate sa contina 25 GB pe fiecare strat, de peste 5 ori mai mult decat DVD-urile cu un strat (care au capacitatea de 4,7 GB); iar discurile Blu-ray cu doua straturi (50 GB) pot stoca de aproape 6 ori mai multe date decat un DVD cu dublu strat (8,5 GB). Viteza minima de transfer a discului Blu-ray este de 36 Mbit/s, echivalent cu Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+GodsOtherHand Posted January 21, 2011 Report Posted January 21, 2011 36mb/sec? nu e cam putin? Oare care e rata de transfer pentru a atinge 1x? love is a verb Love is a doing word
gaby Posted January 21, 2011 Author Report Posted January 21, 2011 Pai, pentru Blu-ray: 1x = 36 MB/s, 2x = 72 MB/s, si asa mai departe pana la 8x (288MB/s). Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+GodsOtherHand Posted January 22, 2011 Report Posted January 22, 2011 ah, din postu initial am inteles ca viteza maxima de citire atinsa de unitatile optice BluRay este de 36mb/sec.. love is a verb Love is a doing word
gaby Posted January 22, 2011 Author Report Posted January 22, 2011 Intr-adevar, exprimarea mea nu a fost foarte clara. Am modificat un pic pentru a nu mai exista probleme . Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now