Jump to content

Recommended Posts

Posted

Maine am de gand sa-mi curat unitatea de praf. E prima oara cand am de gand sa scot piesele si cablurile din ea. Ce sfaturi imi dati?

Am studiat situatia si cel mai tare mi-e frica sa nu stric cumva procesorul (in cazul in care ma hotarasc sa il scot si pe el), atunci cand il pun la loc in socket. Cum pun pasta termoconductoare: am vazut destui care o intind pe procesor, am vazut si caz in care zicea tipul ca pune doar pe mijloc si la presiunea exercitata de cooler pasta se intinde (asa zicea ala) (in videouri de pe youtube).

Placa video am inteles ca are un surubel pe margine si dupaia o scoti pe niste rami.

Ramii conteaza in ce slot ii pun? ca am 4 sloturi...

Altele ce ar mai fi de adaugat?!! daca aveti niste sfaturi de cunoscatori va rog sa mi le dati ca mi-e tare frica sa nu stric procesorul ca n-am bani de unul nou, chiar daca nu e o avere (in jur de 300 de lei).

Metionez ca am urmatoarea configuratie:

- placa de baza Asus P5KPL/1600

- procesor Intel Pentium Dual Cpu e2140 1.6 GHz

Poate o sa veniti cu versiunea ca sa-l duc la unul specializat, dar unu nu-mi convine sa dau 30-40 de lei sau cat o fi doar sa-mi faca treaba de 5 min foarte usoara plus ca eu vreau sa-l demontez si sa-l curat poate mai mult ca sa ma invat sa il montez ca pe viitor sa mi-l pot face acasa fara sa ma duc pe la altii sa dau bani sa pierd timp si sa mi-l aranjez asa cum vreau eu.

P.S. Eu mai am un calculator vechi configurat pt windows 98, dar de pe ala n-am ce invata ca are 2 vreo 2-3 magistrale, fara asata, PCI/PCI-E etc.

Posted

Pasta termoconductoare iti recomand sa o aplici cum ai vazut in filmuletul de pe YouTube, doar in mijloc, insa daca sistemul tau nu a inregistrat temperaturi mari pentru CPU nu ti-as sugera sa mai desfaci procesorul, mai ales daca nu ai experienta.

In legatura cu placa video, asa este.

Ramii nu conteaza in ce slot-uri ii pui, doar sa fie DDR :)).

In rest iti sugerez sa folosesti o pensula cu peri moi pentru inlaturarea prafului si/sau betisoare de urechi. Multa grija daca folosesti si aspiratorul pentru a nu absorbi vreo piesuca.

Vezi si: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.