Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua,

Am un procesor AMD Phenom II X3 N830 Triple Core de 2,10 GHz, acum nu stiu ce reprezinta Triple Core?

Triple Core, adica: Are un singur procesor cu 3 nuclee si fiecare avand 2,10 GHz?

sau

Triple Core: 3 procesoare de cate 2,10 GHz.

Sau doar un singur procesor doar de 2,10 GHz?:)

Multumesc, o zi buna!

Posted

Un procesor cu 3 nuclee care fuctioneaza la 2.10 GHz fiecare. Viteza nu se tripleaza insa, fiecare core face cate-o sarcina la viteaza de 2.10GHz si astfel merge mai repede.

Posted

chiar.. ce e mai bun? un procesor amd x2 de 1ghz ( deci 2 nuclee)

sau cu un singur nucleu la 2 Ghz?

ma refer ca viteza (unde totu e la fel, ceea ce difera fiind acele 2 trasaturi)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Din cate stiu eu mai bun este unul cu mai multe nuclee.

Una e sa lucreze 1 nucleu la o viteza o chestie si alta este ca 1 nucelu sa lucrze la o viteza ceva si alt nucleu la o viteza sa lucreze in acelasi timp cu primu, altceva.

Cel putina s astiu eu ca este. Daca nu-i asa va rog sa ma corectati.

• 2 months later...
Posted

Ati mai vazut pe undeva sa fie calcualtor cu 2 procesoare ? stiu ca era odata o nebunie si toti vb despre asta dar de atunci nu prea am mai auzit/vazut asa cv. :)

Posted

3 core de 2.10ghz inseamna 6.3 ghz

nu tocmai.. una e cand vorbesti de procesoare separate si una e cand vorbesti de core-uri (inimi) separate. Nu se tripleaza sau dubleaza viteza. Nu stiu sigur, dar exista un algoritm. Mi l-a zis odata un prof, dar mai mult ma zapacit. Cand e multi core un core ruleaza sa zicem muzica si un alt coe ruleaza jocul si astfel nu se supraincarca procesorul si fiind mai liber de procese calculatorul ruleaza mai bine, dar NU SE MULTIPLICA VITEZA CU NR DE CORE-URI. Eu am 1.6 dual-core. Daca rula procesorul la 3.2 era boier mare, dar daca nu gresesc, nu ruleaza mai mult de 2.4 sau 2.5...

Posted

poi cel mai puternic procesor era de 8 ghz si era cat un boiler nu foarte foarte mare :D

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Posted

Daca nu gresesc, niste baieti destepti de la intel au facut un overclok extrem cu nitrogen lichid ce-i drept, si au ajuns undeva la 8-9 GHz

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.