Jump to content

Recommended Posts

Posted

O drojdie din Patagonia, adusa din intamplare in Europa in secolul al XV-lea, a dat nastere berii blonde - lager -, obtinuta prin fermentare la rece, atat de apreciata in zilele noastre in lumea intreaga, au anuntat autorii unui studiu publicat, luni, in Statele Unite ale Americii.

Aceasta drojdie, numita "saccharomyces eubayanus", ar fi fost transportata in urma cu 500 de ani, de pe o plaja din America de Sud, pe o bucata de lemn sau in stomacul unor muste drosofile, pentru a ajunge intr-o pivnita sau intr-o manastire din Bavaria, unde fabricantii de bere isi pastrau produsele.

fotolia_beer_55654200.jpg

Drojdia "emigranta" a fuzionat cu o "verisoara" indepartata, "saccharomyces cerevisiae", o drojdie utilizata de multe milenii in Europa si in Asia pentru a face sa creasca aluatul de pâine si pentru fermentarea vinului si a berii.

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.