Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nu cred ca e mare nevoie sa va zic componentele pc-ului meu am o problema cu un hard disk .

Ma rog zic pe scurt ... placa video 512 , procesor 2.6 , 3 gb ram ....

Doresc sa ma ajutati , numai daca va pricepeti .

Nu vreau sa va dati cu parerea , va rog frumos , daca va pricepeti foarte bine, sper ca va fii macar cineva care se pricepe .

Acuma am un hdd de 40gb di cauza ca celalalt de 500 gb a luat un head crash . Nu stau sa explic ce e ala ca cine se pricepe stie .

Va dau maximul de delatii posibile despre hard disk , care dupa parerea mea este cel mai bun si retabil

Intern / Extern 	Hard disk Intern

Capacitate hard disk 	500 GB

Viteza de rotatie 	7200 rpm

Buffer 	16 MB

SSD 	Nu

Hard disk laptop 	Nu

Conectori

SATA 	Da

SATA2 	Da

SATA3 	Nu

IDE 	Nu

EIDE 	Nu

SCSI 	Nu

SAS 	Nu

PCI-E 	Nu

Dimensiuni

Latime 	101.6 mm

Inaltime 	26.1 mm

Adancime 	147 mm

Greutate 	600 g

Marime 	3,5" 

Producator: Western Digital

Model: 500GB 16MB 7200rpm SATA2 WD5000AAKS

Caracteristici generale

Model: WD5000AAKS

Interfata: SATA II 300

Capacitate: 500GB

Viteza (rpm): 7200

Buffer (MB): 16

Latenta generala (ms): 4.20

Consum scriere (W): 8.77

Acustic

Idle (dBA): 28.0

Seek Mode 0 (dBA): 33.0

Seek Mode 3 (dBA): 29.0

Caracteristici fizice

Dimensiuni (mm): 147.0 x 101.60 x 25.40

Format: 3.5''

Greutate (kg): 0.630

Descriere

HDD Western Digital Desktop Caviar Blue, 500GB, SATA II 300, 16MB Buffer, 7200 rpm, Consum 8.77W la scriere

Tehnologie WhisperDrive (Minimizeaza zgomotul la un nivel aproape imperceptibil pentru urechea umana)

Tehnologie NoTouch Ramp Load (Capul de inregistrare nu atinge niciodata discurile, asigurand o uzura semnificativ mai mica a capului de inregistrare si a datelor, precum si o mai buna protectie a hardului in tranzit)

Tehnologie IntelliSeek (Calculeaza vitezele de cautare optime pentru scaderea consumului de curent, zgomot si al vibratiilor)

Tehnologie ShockGuard (protejeaza instantaneu hard drive-ul contra izbiturilor si vibratiilor in timp ce acesta ruleaza/acest lucru face ca WD Caviar sa aiba cele mai bune specificatii anti-soc din domeniu)

Ideal pentru PC-uri si medii business

Potrivit producatorului, drive-urile ce contin in titulatura "AA" sunt produse dupa decembrie 2006, au platanele mai mari si sunt mai bune dpdv al performantei

Asadar . Dupa cum se cunoaste , un hard disk care ia head crash , este irecuperabil , bratul de scriere zgariind discul.

Dar!!!

Hardul acesta dupa cum era mai sus scris " Tehnologie NoTouch Ramp Load " Cam nu cred ca a zgariat discul .

Vreau cineva care se pricepe sa-mi zica :

1. Ce sanse sunt ca discul de la hard disk sa NU se fii zgariat , tinand cont ca 1.Acul bratului nu atinge discul , 2. dupa ce mi-am dat seama de head crash, nu prea l-am mai folosit . Dar nici acum nu merge.

2. Daca dau sa booteze de pe el scrie asa " Capable but command failed " ( Posibil ca discul sa nu fie bulit , ci doar bratul de scriere , deoarece in timpul in care bratul sare mai citeste ceva , adica daca dau sa booteze imi detecteaza sistemul de operare dar dupa 5 minute de incarcare l-am inchis ca nu mai avea rost ca lua prea mult timp )

3. Daca totusi bratul, adica acul , a zgariat sau a deteriorat in vreun fel discul , exista posibilitatea sa vad cu ochiul liber ? Adica daca desfac se pot vedea damage-urile ? In cazul acesta , la ce ar trebui sa ma uit ? La ce ar trebui sa fiu atent ?

Poate foloseste la ceva daca spun ca atunci cand ii dau o scanare cu hdd regenerator din hiren`s boot cd , imi scaneaza dar foarte greu , parca normal este 4 mb/s scanarea nu viteza lui ( ca viteza cand era functional era de cel putin 150mb/s ) , acuma ar merge cu 4 / 10 secunde ....

Doar daca va pricepeti va rog sa spuneti . Nu spuneti ceva ce am mai spus eu , gen "Da ba e irecuperabil " , as fii bucuros daca as afla ca exista cineva care munceste in domeniul it si se pricepe foarte bine la hard diskuri .

Nu va dati cu parerea , va rog mult .

Multumesc anticipat .

Am scris acest topic pt alte forumuri , care nu se ocupa in mod special de IT . Nu am mai daptat mesajul , voi stiti ce e ala brat de citire . Si alte lucruri

De asemenea doresc daca se poate sa-mi faceti o caracterizare a fiecarei firma de hdd , de ex am auzit ca seagate in timp devine zgomotos . Multumesc anticipat .

Posted

sa inteleg ca vrei sa desfaci HHD-ul??pai daca nu sti...probabil sti...un HHD este facut in vid daca il desfaci poate fi si nou nout ajunge la Sfantu Satelit imediat si nu mai este apt pentru folosire.Din cate stiam existau ceva firme de recuperare a datelor dar nu am intampinat problema deci nu am apelat la ele...

Aici un link:Click

Daca este o problema mecanica atunci nu sunt sanse sa repari cu software mai ales un Head Crash care sincer il face praf...Este ca si cum ai toca varza pe un CD...in cazul in care a atins, in cazul in care nu a atins tu nu cred ca ai ce ii face deci sfatul meu daca vrei recuperarea datelor recurgi la profesionisti.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.