Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna, am urmatoarea structura:

struct produs

{

int activ; //+1=produs existent, -1=sters

char denumire[20];

char producator[20];

float pret_cumparare;

float pret_vanzare;

int cantitate;

char caracteristici[55][55];

};	

struct produs ps[50];

int index; // memoreaza cate "produse" am introdus in structura

ma poate ajuta cineva sa afisez acea structura in ordine alfabetica dupa campul "Denumire" ?

Mam gandit sa iau o variabila "Minim" care sa retina cuvantul cel mai mic (cu strcmp), dar nam idee cum sa treac dupaia la urmatorul..

Orice idee e binevenita :) Multumesc

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Pai cum ai putea trece la urmatorul?faci un for evident..mai intai faci o functie de tip void: void schimba(struct persoana *a, struct persoana *b) {struct persoana aux; aux=*a; *a=*b; *b=aux; } ptr interschimbarea a doua persoane

• Upvote 1
Posted

Apoi o functie care iti returneaza o valoare int ordoneaza(struct persoana p[], int n) {int i,j, val=1; for(i=0; i<n-1 si ord; i++) if strcmp de p.denumire, p[i+1].denumire >0 val=0; if(!val) { for (i=0;i<n-1;i++) for(j=i+1;j<n;j++) if(strcmp de p.denumire, p[j].denumire>0) schimba(adres ap, adresa p[j]); } return (!val);}

• Upvote 1
Posted

thx.. eu ma gandeam cum sa le ordonez fara sa le schimb ordinea initiala, dar acu ca ai zis asa..nu ma opreste nimeni sa le pun in ce ordine vreau.

Thx :D

app, ca sa ma asigur ca e ordonata.. trebuie parcurs de index * index ori, nu? (index imi arata cate elemente am)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Poti aplica ce metoda vrei d sortare, eu folosesc functii ca e mai usor d scris...parerea mea

Pai cand citesti elem.ptr structura nu dai un nr n d produse?il folosesti p n.ul ala..sau ma rog index cum l.ai notat tu

Dci e index, nu index*index.

Posted

pai nu interschimbi decat denumirile, d asta eu am folosit functii in ex dat..iar cand afisezi pui toate campurile din structura...eu ii urez succes lui gaby daca are d gand sa dea un edit si la codul meu :P

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.