Jump to content

Recommended Posts

Posted

Fara indoiala ca jocurile 2D au pus bazele tehnologiei 3D din zilele noastre si chiar daca se crede faptul ca numai au nicio sansa asupra gigantilor 3D sa stiti ca nu este adevarat. Dar ce se intampla cand mai adaugi la acest handicap un studio independent, dar talentat? Se dezvolta Shank.

shankfeature.png

Povestea lui Shank (personajul principal si eponim) este ilustrata de baietii de la Klei Entertainment printr-o maniera, cel putin grafica, unica. Jocul adopta un stil foarte cartoony si seamana mai mult cu un desen animat sau cu o revista de benzi desenate decat cu un joc video. Si nu deranjeaza! asta m-a impresionat foarte mult.

La inceputurile lui 2010 Shank a fost dezvoltat doar pentru console (Xbox 360 si PS3) si asa a ramas pana dupa lansarea oficiala, insa acum cateva luni a fost gandita si acceptata ideea unei portari si pe PC, astfel pe data de 26 Octombrie versiunea era gata si lansata. Platforma pe care l-am jucat si eu.

Din pacate portarea nu a fost foarte reusita, iar controlul lui Shank a avut cel mai mult de suferit. De la faptul ca nu poti folosi mouse-ul in-game (doar in meniu) pana la multitudinea de butoane care trebuie apasate pe tastatura. Totusi trebuie sa recunosc ca producatorii m-au avertizat la intrarea in joc ca este recomandata folosirea unui gamepad.

shank0031280x720.png

Povestea este axata pe dorinta de razbunare a lui Shank pentru The Butcher, un individ care s-a luat de prietena sa. Tipic, banal, dar foarte amuzant. Naratiunea are multe momente intense si intoarceri de situatie care se lipesc perfect de atitudinile personajelor.

Nivelele sunt realizate foarte bine si beneficiaza de o diversitate mai rar intalnita. De la focurile din lumea de dincolo pana in biserici, cluburi sau santiere, va trebui sa impusti sa sa tai (cu cutit, drujba sau sabii) inamicii.

Shank, jocul, este foarte fluent si spectaculos. Eroul nostru actionand ca un artist, acrobatic in decapitarea dusmanilor. Desi este foarte violent si bloody combinatia cu grafica cartoony ii scade din "seriozitate".

shank2011010703095575.jpg

Chiar daca cutscene-urile nu difera de gameplay-ul propriu, voice acting-ul personajelor m-a facut sa zambesc, inclusiv cateva din replicile acestora. Ori sunt eu prea serios si nu am prins ironia in toate formele ei, ori scenariul jocului a fost facut pentru a impresiona copii de 10 ani. Ceea ce, din punct de vedere al agresivitatii jocului, nu ar fi trebuit sa se intample.

Jocul beneficiaza si de mod multiplayer (co-op) care sporeste doza de distractie, dar si de dificultate. Daca pe single-player tacticile la bossi erau destul de simple, pe co-op vei avea nevoie intr-adevar de toti jucatorii pentru a rapune un inamic mai puternic.

Printre micile detalii care definesc jocul, avem tips&tricks care apar o data cu incarcarea nivelelor, multe arme cu care poti provoca rani serioase si un sistem amuzant de achievements care sporesc rejucabilitatea jocului. in schimb, cel putin pe varianta de PC, nu am gasit vreo optiune pentru subtitrari – o caracteristica foarte populara printre jocurile moderne.

screenshotps3shank008.jpg

In concluzie, pentru cei 15$, Shank chiar merita jucat, si, daca va hotarati sa incepeti povestea, aflati ca o puteti continua cu Shank 2, ce a fost lansat in urma cu 2 luni.

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.