Jump to content

Recommended Posts

• Moderators
Posted

Cred ca multi dintre noi care mai folosesc din cand in cand "cmd" s-au tot intrebat cum ar putea sa copieze lini din command prompt, si sa le foloseasca in altceva.

Spre exemplu de multe ori ma aflam in situatia in care cineva imi cerea un ip al unui calculator iar pentru a afla ip-ul, dadeam ping in unitatea respectiva, si imi returna ip-ul. Iar eu trebuia sa-l scriu de mana si sa-l trimit mai departe. Eh, de curand am aflat o solutie. Poate o stiati, eu unul nu o stiam.

1.Deschideti un command prompt si dati ping in google.ro, click dreapta in fereastra > MARK si selectati textul ce vreti sa-l copiati. Apoi dati din nou click dreapta si paste, ca sa copieze textul selectat, tot in command prompt, sau click dreapta si paste (ctrl+v) intr-un mail, document, etc.

2. Daca varianta 1 nu functioneaza inseamna ca aveti activat "Quick Edit Mode" in proprietatile casutei cmd. Si in acest caz este posibila copierea textului in command prompt, este acelas lucru ca si in varianta de mai sus, doar ca optiunea "MARK" este mereu activa, asta inseamna ca putem selecta orice text din cmd si este deja copiat in "clipboard". In aceasta situatie nu mai functioneaza meniul click dreapta in casuta de cmd, si cand se apasa click dreapta, se va afisa textul selectat anterior (marked).

Pentru a activa/dezactiva QuickEdit Mode dati click dreapta in bara de meniu a casutei (nu cea pe fundal negru, ci marginea de mai sus, mergeti la "properties", iar pe primul tab, va aparea in dreapta optiunea de a bifa/debifa QuickEdit Mode.

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.