Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zilele astea vreau sa iau un PC pe componente ... eu sunt putin paralel cu hardware dar am facut o lista:

Procesor - Amd 641

Rami - Kingstone 8gb 1600

Placa de baza - ECS A55F-M3

Placa video - Asus nVidia geforce GT440

Pe langa asta, o carcasa Floston ATX, Midi Tower cu o sursa de 500W si un ventilator DeepCool XFan 120mm .. nu mi se pare tocmai ok carcasa, daia am zis sa iau macar un ventilator sa ajute macar sursa.

As vrea sa stiu daca sunt ok componentele ... bugetul maxim 1500 ron.

Sistemul e conceput pentru gaming .. in mare parte

Posted

hard/dvd/periferice/monitor .. am tot ce trebuie in afara de de am pus eu acolo. Ce hdd e, nu stiu .. 1x250gb, 1x500gb daca te ajuta cu ceva.

M'am uitat si peste wishlisturile alea si sincer ... mie mi se pare ca ce am pus eu mai sus e mult mai ok decat ce e acolo .. dar, cum am mai zis, sunt putin paralel asa ca astept sfaturi :)

Posted

eu ma refeream ce mufa are. Daca e ata, nu il vei putea monta pe un hard sata. Dar nu cred ca e cazu.

Nici eu nu ma prea pricep, dar o sa iti zic de ce ce e in ultimu wishlist e mai bun decat ce ai tu acolo:

placa de baza are sunet 7.1 (vei folosi asa ceva?) dar nu are usb 3.0, care sincer vei regreta ca nu ai. Nu acu, dar peste 1-2 ani sigur va fi cazul.

Procesorul e bun, insa eu as merge pe un x3 mai rapid decat pe un x4 mai incet. Aici nam ce sa zic decat ca e o preferinta personala.. nush care e mai performant.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

cel mai bun procesor x3 de pe pcgarage are 1.5mb cache si 3400 mhz

3x3.4=10.2

celalalt are 4mb cache fata de 1.5 si 2800mhz

4x2.8=11.2

deci are un boost de 1000 mhz plus cache mult mai mare

desigur, x3 poti sa il overclockezi dintr'ul x3 in x4 dar eu nu ma pricep si mai bine il las asa. In principiu, daia am optat pentru x4 cat de cat ok .. sa mearga bine fara sa il overclockez.

cat despre placa de baza am indoieli .. (nu ca nu as avea la fiecare componenta ..)

Posted

nush sa recomand ceva, dar sa iei o placa de baza cu usb 3.0. poti sa bagi si dispozitive usb 2.0 in ele, deci nu e nici o problema de genu asta. Eu zic sa iei 3.0 sa nu regreti.. va fi foarte folositor in viitor.

Nu asa se calculeaza puterea unui procesor. De exemplu, un dual core de 1 ghz se zice ca ar fi comparabil (intro singura aplicatie) cu acelasi procesor, cu un singur nucleu, la 1.6 ghz. (asa am auzit, nu bag mana in foc. insa 100% e mai incet ca un single-core la 2 ghz)

Asta e pentru ca un nucleu ruleaza un singur thread. Fiecare thread va fi limitat la 2.8ghz in cazul acelui quad-core, pe cand in cazut unui triple core la 3.2 va rula mai repede.

Cel postat de Pavillion are cache l2 mai mic decat procesoru tau, dar are l1 mai mare. Din cate stiam, l1 e mai rapid, da nush cum influenteza asts performanta chiar asa tare..

oricum ambele sunt procesoare bune cu punctele lor forte. Nu cred ca vei avea probleme de la el in gaming, indiferent care lai alege.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.