Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut

Am luat und dvdwr de la cineva

L-am bagat merge imi citeste cduri , dvd uri cu poze

DAr nu imi citeste dvdul cu windows 7 ( un dvd bootabil)

Am umblat si in bios totul este in regula (il recunoaste dvdwr , este pe prima bootare) dar nimic

nici cu calc aprins nu il citeste mi-l arata ca pe un cd gol( writable)

Ce sa ii fac?

Am bagat si cablul acela al treilea(acela mai subtire) are ceva daca lam luat de la fostul cdwr ? sau trebuie de dvdwr ?

Posted

Pentru inceput, incearca alt CD bootabil. Respectivul CD, merge pe alta platforma, ai incercat macar?

Daca zici ca pe celelalte le citeste si ca setarile in Bios sunt ok, hardwareul cam iese din discutie.

fWy1P.gif

Posted

Pentru inceput, incearca alt CD bootabil. Respectivul CD, merge pe alta platforma, ai incercat macar?

Daca zici ca pe celelalte le citeste si ca setarile in Bios sunt ok, hardwareul cam iese din discutie.

Situatia sta in felul urmator citeste un cd cu windows(bootabil) dar nu citeste un dvd cu windows(bootabil)

Am intrebat daca are vreo legatura acel cablu subtire care face legatura intre placa de baza si dvdwr

Eu lam bagat pe cel de la cdwr pt ca altu nam

Trebuie neaparat cablu de dvdwr ?

Posted

Ce treaba au cablurile? DVD/CDromul are doua cabluri: unul care vine de la sursa si unul care face lagatura cu placa de baza.

Presupun ca ai folosit cablul venit odata cu romul, right? Atata timp cat iti citeste alte DVDuri (asa ai spus mai sus), nu e nimic defect in unitate.

Intreb inca o data, ai incercat DVDul pe alt sistem? Ai incercat alt DVD cu Windows pe PCul tau?

fWy1P.gif

Posted

Ce treaba au cablurile? DVD/CDromul are doua cabluri: unul care vine de la sursa si unul care face lagatura cu placa de baza.

Presupun ca ai folosit cablul venit odata cu romul, right? Atata timp cat iti citeste alte DVDuri (asa ai spus mai sus), nu e nimic defect in unitate.

Intreb inca o data, ai incercat DVDul pe alt sistem? Ai incercat alt DVD cu Windows pe PCul tau?

Normal ca am incercat .. am spus dvdul e perfect functional

La unitatea optica se baga 3 cabluri -primul este cel de alimentare de la sursa

-al doilea panglica( ide \ sata)

-al treilea acel cablu care face legatura intre unitatea optica si placa de baza

Eu ma gandesc sa fie de la cablu ot ca e de la cdwr si imic iteste un cd bootabil dar nu si un dvd

Posted

Totusi parca am patit mai demult ceva de genu (imi citea dvd ok chiar si cel bootabil, si cand dadeam sa-l booteze nu il recunostea). Dupa ce miscam putin de cabluri, imi citea dvd bootabil. Scoate cablurile si pune-le inca odata, sai misca putin de ele, poate isi revine.

Posted

Cum 3 cabluri? ai una pt sursa si unu care e pangliga adica ide sau mai subtire care e sata.

sus e cu ide si jos cu sata

gqcx4.jpg

Deci toata unitatea mea e pe ATA

eu pana acuma aveam cdwr si bagam asa cablu de alimentare , panglica ide si firul urmator post-29661-0-46310800-1344058296_thumb.j

Am scos cdwr am bagat dvdwr si am bagat aceleasi cabluri toate trei inclusiv cel de sus

Voi aveti doar doua cabluri la unitatea optica?Dar sunteti tot pe ata?

Am incercat si fara cablul acela si nu merge ...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.