Jump to content

Recommended Posts

Posted

De ce sunt unele cu reducere de 58%? Inteleg ca nu sunt ambalate cum era normal, ci doar ceva improvizat.

Ce dezavantaje pot fi cand cumperi asa? Sunt chestii care nu le primesti? sau?

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Eu placa video am luat bulk de la resigilate de la emag si pana acum nu am avut vreo problema. Am primit-o nou nouta cu toate cele n-am vazut zgarieturi, doar ca cutia era resigilata adca avea un scotch verde pe ea. Acuma reducerea e in functie de cat e de avariat adica sunt in stare de functionare dar sunt zgariate sau pixeli defecti (ecrane), dar cel mai bine le ceri informatii suplimentare prin email.

Posted

Am vrut sa cumpar si eu mai demult un produs resigilat de la eMag. Pentru ca erau 3 produse resigilate cu aceleasi defecte declarate, iar 2 dintre ele aveau acelasi pret, pe cand pretul celui de-al treilea semnificativ mai scazut fata de celelalte doua, desi avea aceleasi defecte (prezenta zgarieturi fine pe suprafetele lucioase). Acest lucru mi-a tras un semnal de alarma si am inceput sa caut pe internet pareri despre resigilatele de la emag, si, bineinteles am dat si peste filmulete de genul celor de mai jos. Din site/pagina in site/pagina, am citit tot felul de pareri care m-au facut pana la urma sa nu am incredere in prodsele resigilate mai ales daca pretul este prea scazut, deoarece am inteles ca unele produse ar putea fi reparate sau refuzate (din cauza unor defecte) de alti cumparatori, si puse spre vanzare ca resigilate. Un tip spunea ca si-a cumparat un PDA nou, care dupa o perioada de timp s-a defectat. Mai avea garantie la el, asa ca a folosit-o, insa, terminalul nu a fost gata in perioada de timp indicata. Tipul tot suna la garantie, iar ridicarea terminalului era amanata; pana cand a decis sa faca o reclamatie la protectia consumatorului, avand castig de cauza, iar asa cum prevede legea, putea alege intre restituirea contravalorii produsului, sau achizitionarea altuia in valoare de suma respectiva. A fost aleasa restituirea sumei, pentru ca nu mai exista niciun PDA ca acela pe stoc (acesta nemaifabricandu-se intre timp). Dupa cateva zile, tipul a intrat pe emag sa se mai uite de PDA, si, surpriza, la modelul de PDA detinut de acesta nu exista stoc de marfa noua, ci, doar un resigilat, care prezenta niste mici defecte vizuale (in spusele lor); dar, de fapt, cred ca iti dai seama despre ce PDA este vorba.

Bine, acum, conteaza foarte mult si ce produs doresti, dar si garantia pentru acesta... De exemplu, pentru memorii ram, daca garantia este suficient de mare (de obicei se da pe viata), cred ca merita "riscat", dar, pentru alte produse, sunt cam sceptic. Bineinteles, am gasit si pareri pozitive, precum ca o persoana isi cumparase un televizor ce avea tot asa: zgarieturi fine pe suprafetele lucioase, pe care spunea ca nu le-a observat nici pana in ziua scrierii parerii...

P.S: Hehe, in timp ce ati postat voi, scriam si eu "mica explicatie", si, exact la articolul postat de Lus fac referire.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

in cazul laptopuril, hardurilor, tabletelor... nu as avea incredere. Dar o memorie ram ce probleme serioase poate avea de e mai mult de juma de pret redus, cand restul erau doar 8%? Ce poate fi defect la ea, si totusi sa mearga cat de cat? (Garantia era "doar" pe 60 de luni)

si eu cand era sami iau laptopu mam gandit la resigilate..insa vazand acelasi produs, cum ziceai tu gaby, cu mici zgarieturi...unu cu 5% reducere si altu cu 25%.. am zis ca nare rost. 5% abia o simti, pe cand 25%...sigur are bube mari. Insa la RAM nu vad care ar putea fi buba..

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

MERCEOLOGÍE s.f. Disciplină care are ca obiect studiul mărfurilor.

Una din materiile pe care ti le preda la ASE. Mi s-a parut foarte interesanta materia, avand in vedere ca eu la momentul ala nu dadeam 2 bani pe facultate.

Despre ce e vorba pe scurt ? Studiul marfurilor, bineintele, de la producere, la asamblare, ambalare si comercializare.

Pe acest drum, "marfa", oricum isi pierde din proprietati pana ajunge in magazin. Fiecare firma de distributie, la fiecare transport, pierd ceva marfa, au o "marja de eroare" pe care o aloca la fiecare transport iar pretul de distributie se face in functie de asta. La fel e si cu produsele resigilate.

Sunt produse care si-au pierdut din proprietati din cauza unor daune, pot fi ele, fizice, in cele mai multe cazuri, dar pot fi si de alte feluri.

In mod normal, daca iti comanzi un iphone 5, si cand il primesti observi ca, cutia e deteriorata, tipla taiata, si-asa mai departe, returnezi produsul, e si normal nu ? Ei, companiile sunt obligate sa iti trimita alt produs, dar ei nu pot trimite produsul deteriorat inapoi la furnizor, asa ca il studiaza si ii observa defectele, il resigileaza si ii dau alt pret. E simplu, e comert. Ai un cacat de 1 leu, il iei il spreezi sa puta mai fain, il pui in cutie si il vinzi la 5 lei.

Lucrul bun la prodsusele resigilate, este ca, iti spune de la inceput care-s defectele. Dar clientul devine reticent.

Imi poate spune si mie cineva care-i diferenta dintre produsele resigilate si ofertele la produse care le fac toate magazinele ? (fie ele mici si mari)

PS: it's a trick question!

Posted

daca te referi la ofertele la alimente de obicei ofertele sunt, si aici ma refer la ofertele alea de 25 pana la 50% reducere se fac fiindca exipra in 1-2 zile si sa nu ramane cu ele sa le arunce. Dar acum ma gandsc, magazinele mari daca fac reduceri mari de tot, oare cu ce adaos comercial merg? cu cat cumpara produsele? Spre exemplu am luat de la real set de 10 creioane dinalea tip cu vreo 1.9lei... foarte bine daca compari cu alte creioane de pe piata. Dar daca isi permit sa le faca asa ieftie cu cat le cumpara ei?

Posted

Si totusi astept sa aflu de ce niste memorii RAM au pretul asa scazut. >.<

Idea de resigilat o inteleg, nu aia e problema.

Intrebarea mea era ce poate fi in neregula la niste memorii RAM de sunt asa reduse?

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.