+Lus Posted September 20, 2012 Report Posted September 20, 2012 Am vazut azi ceva interesant, pe faisbuc, m-am gandit sa-l transform intr-un 'joculet'. In ce consta? Pai, cica iei cea mai apropiata carte, o deschizi la pagina 52 si copii a 5-a fraza, pe care, desigur, o postezi aici. Eventual, daca vreti, postati si numele cartii/autorul. Sa vedem ce iese, poate mai invatam cate ceva. So, incep eu: Socrate, cu tot demonul său, și Aristotel, cu toată enciclopedia sa, sunt mai neinteresanți decât ultimul sceptic de la sfârșitul lumii greco-romane, care din asfințitul său își intandea umbrele neîncrederii peste toată lumea de gândire a Antichității. Emil Cioran, Lacrimi si sfinți PS: Discutie libera, dar sa ramanem in cercul asta, al cartilor. !Tineti comentariile care nu-si au rostul pentru voi.
+alex008 Posted September 20, 2012 Report Posted September 20, 2012 Buna idea jocului. Sper ca nu e vreo problema ca e culegearea de romana Gesturile' date=' mimica si cuvintele rostite de Lapusneanul din capitolul al II-lea, in scena discutiei cu doamna Ruxandra, evidentiaza falsitatea lui in relatia sot-sotie.[/quote'] din Cartea Definitiva - Literatura Romana - pregatirea examenului de bacalaureat
+Lus Posted September 25, 2012 Author Report Posted September 25, 2012 Confundându-l multă vreme cu filozoful, cu educatorul cezarian, tiran al culturii, i s-a acordat prin aceasta o cinstire nemeritată şi nu s-aobservat ceea ce are mai esenţial, -faptul că el este o unealtă, un exemplar de sclav, fireşte nu unuloarecare, ci unul de cel mai ales soi, dar ca. valoare în sine, o nulitate- presque rien! Friedrich Nietzsche, Dincolo de Bine şi de Rău
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now