Jump to content

Recommended Posts

Posted

pai nu sti sa faci combinatii de x a cate y ? numi amintesc formula, dar era una...

si pt B, ai auzit de teoremele astea?

Teorema 1.5. (Kroneker-Capelli)
Sistemul de ecutat¸ii liniare (S) este compatibil dac˘a ¸si numai dac˘a
rang(A) = rang(A extinsa)

sau

Teorema 2.1. (Regula lui Cramer) Un sistem (S) AX^t = b^t
cu n ecuatii ¸si n necunoscute (adica A ∈ Mn(K)) este compatibil
determinat dac˘a ¸si numai dac˘a det(A) diferit de  0.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Aia cu combinarile sa le fac pe fiecare in parte stiu, dar stiu ca era pt un astfel de sir ceva de genul 2 la puterea nu stiu care...

la aia cu ranguri n-am facut la scoala ca nu intra in programa si cramer se aplica numai pt determinant de chestia aia sa fie diferit de 0 ca asa am facut eu si mi s-a atras atentia de regula asta cu diferit de 0. Stiu ca pomenea profa de ceva Gauss dar habar n-am cum sal fac pe ala.

Astea erau din simularile din februarue care au avut vreo 2-3 exercitii scoase din programa si a fost de o dificultate mult mai mare ca cele din 2009 si lunga cat o zi de post in unele locuri.

Posted

pai da. si ai acolo sistemu, cu coeficientii obtii matricea, calculezi determinantu, si egalezi cu 0 >.< . Nu lam mai folosit de mult, dar carei buba?

App la aia cu combinatii, sti ca C de 13 luate cate 13 = C de 13 luate cate 0, 

C de 13 luate cate 11 = C de 13 luate cate 2 ... poate te ajuta.

pp ai citit aia cu gauss? ai inteleso?

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Gauss se face prin transformari elementare, dar trebuie sa stii coeficientii... Faci cum a zis God, cu det(A)!=0, va trebui sa egalezi cu zero si in final m apartine lui R mai putin cele 2 solutii. Am sa incerc sa fac un exemplu penrtu Gauss, poate intelegi.

Pentru aia cu combinari, ce zici tu de 2^n, este suma coeficientilor binomiali, tu ai suma de coeficienti de rang par care da 2^n-1. Nu mai stiu cum se facea, sa ma uit prin fise daca gasesc iti spun.

aepimq.jpg

(abea m-am trezit si am facut pe tableta, nu ma injura :)) )

Deci, tre' sa obtii 1 pe diagonala si 0 in rest. Ca sa faci asta, te ajuti de coeficientii de pe celelalte linii, spre exmplu, prima data e

Linia 2- 2* Linia 1 si L3+L1; linia1 se copie si rezolvi ce ai de rezolvat pe linia a 2a si a 3a (prima data urmaresti sa obtii 0 sub diagonala principala, apoi deasupra si apoi 1 pe diagonala, dar poate ai noroc si se obtine pe parcurs). Si in final vei avea un sistem compatibil determinat sau nu, sau incompatibil daca ai vreo contradictie, gen 4=1.

Sper ca ai inteles ceva, abea le bajbai si eu.

Edit: Pentru aia cu combinari, acum am vazut ca la tine e 2^n-2. Pai, n=13 la tine, din teorie (suma coeficienti binomiali de rang par) ai 2^13-1. Deci vei avea 2^12=2^n-2=> 12=n-2=> n=14. Cred ca asa se face.

• Upvote 2

fWy1P.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.