Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare ^^ !
Am si eu o mica problema, poate reuseste cineva sa ma ajute.

Un sistem mediu : Core i5,3.1Ghz; AMDRadeon 7770 - 1gb, GPU clocat la 1ghz ; 4GB DDR3 1600 fr; OS :  Windows 8.

Nu pot sa zic ca sunt un mare gamer, PC-ul il folosesc pentru multimedia. Dar in ultima perioada, dintr-un motiv sau altul se intampla urmatorul fenomen: in unele jocuri, dupa aproximativ 5 - 10 minute de joc, cateodata si mai mult;deci nu cred ca e o regula, ecranul ingheata cateva momente, apoi pare ca isi modifica rezolutia (flicker effect), si apoi isi revine , dar de la 40 - 50 fps scade la 3-4 fps. Restartarea simpla a jocului nu este suficienta: trebuie restartat PC-ul. Apoi totul functioneaza corect.

Initial, am crezut ca se supraincalzeste placa video/procesorul. In urma instalarii unor programe precum CoreTemp si GPUtemp, am realizat ca toate valorile termice sunt in parametrii normali.
Pcul este curat, il curat mereu de praf, Cat despre malware, virusi, etc il scanez mereu si reinstalez OSul odata la 2 luni maxim, deci nu cred ca asta ar fi problema.

Un exemplu concludent ar fi Starcraft II  - HOTS. SC1 l-am jucat pe acelasi sistem si a mers perfect. Cand intru in HOts, sta ce sta si apoi devine impracticabil.
Acelasi lucru se intampla si cu urmatoarele titluri : Tomb Raider 2013, Smite (mai rar), Far Cry 3 si Far Cry 3 - Blood Dragon . Cam astea sunt cele pe care le-am descoperit.
Jocuri precum : M.E.T.R.O 2033, M.E.T.R.O - Last Light, Bioshock Infinite, World of Warcraft functioneaza perfect si nu au nici o problema la detalii maxime.

Are cineva vreo idee ? O fi ceva legat de software, sau de compatibilitatea jocurilor respective cu placile ATI ? 

Multumesc !

PS: Am driverele la zi...
PS2: Am incercat sa joc Starcraft II HOTS si la cele mai mici setari grafice. Aceeasi problema.
PS3: Rezolutia pe care joc : 1920×1080

Posted

ai cumva Over clock la ceva? incearca cu driverele video sa te joci... ia cele mai noi, daca nici asa cauta daca exista ceva beta, daca nici asa ia drivere mai vechi, daca nici asa cauta drivere si mai vechi, daca nici asa cauta driveru de e CDul cu care a venit placa video (compu).

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Daca nu se intampla in toate jocurile, ma gandesc ca poate fi o problema de incompatibilitate intre sistemul de operare si joc, sau placa video/driver si joc. Oricum, problema pare sa fie de natura software, si nu hardware.

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.