Jump to content

Recommended Posts

• Moderators
Posted

Asta-i opinia ta de profesionist ? Ivy e cam vechi ? E mai vechi decat un E6500 dual core ? Dafuck... habar n-ai despre ce vorbesti, dar te bagi ca sa te aflii in treaba.

Posted

Nu m-am uitat la preturi, insa, daca nu e vorba de bani as merge pe varianta mai noua: I5 4670K. In principiu, diferentele sunt destul de mici (stock), 4670k fiind peste 3570 in benchmarking-uri, insa, utilizatorul obisnuit nu va simti aceste diferente in jocuri sau aplicatii (atata vreme cat nu se executa sarcini "heavy" pentru procesor: codare video si/sau compresare/decompresare de fisiere). In alta ordine de idei, din ce am mai citit, am inteles ca 3570K se overclockeaza mai bine, si daca se urmareste asta, ar fi o varianta mai buna in detrimentul lui 4670K.

s5IRHZM.jpg

ixVc7zA.jpg

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted

Stai linistit Courage, nu-ti bate capul, dar macar nu mai flegma pe forum doar ca sa te aflii si tu in treaba. Numele topicului va fi indexat in google, nu stii niciodata cand cineva cauta pe google si ajunge aici.

Gaby, din benchmark-uri, evident ca Haswell e mai bun. Generatie mai noua, consum mai mic, etc etc, dar dupa parerea mea mare diferenta nu e. Adica, singurul lucru pe care il vad eu mai bun e HDul grafic.Care e o diferenta ce sare in evidenta, pana si in procente. Diferentele de consum sunt mici, diferenta de pret e mica.

Poate ca si puterea de a face OC e mai mare.

Adica, diferenta e tehnologia, dar si asa,

Compared to Ivy Bridge:

• Approximately 8% better vector processing performance.[8]
  • Up to 6% faster single-threaded performance.
  • 6% faster multi-threaded performance.
  • Haswell draws around 8% more power under load than Ivy Bridge.[8][9]
  • Around 15° hotter than Ivy Bridge and can't break 4.2 GHz as easily.[10][11]
  • A 6% increase in sequential CPU performance (eight execution ports per core versus six).[8]
  • Up to 20% performance increase over the integrated HD4000 GPU (Haswell HD4600 vs Ivy Bridge's built-in Intel HD4000).[8]
  • Total performance improvement on average is about 3%[8]

Nu mi se pare ceva must have, sincer, un procesor pe Ivy Bridge si fara K, este arhisuficient pentru orice sistem actual, fie ca vrei sa rulezi jocuri sau grafica/design, procesare sau etc.

• Moderators
Posted

Numele topicului va fi indexat in google, nu stii niciodata cand cineva cauta pe google si ajunge aici.

Vizitatori, nothing anymore. Rar cate unu' care se inregistreaza. Si de ce sa dai banii pe un procesor de serie mai veche cand poti lua unul mai nou si mai bun? >.<

Posted

Vizitatori, nothing anymore. Rar cate unu' care se inregistreaza

Damn ... Da - ți și tu seama ca omu ' ala care vrea sa citească o informație , pe cât se poate de curata , da de - o fraza ca aceea pe care ai scris - o tu mai sus ...

Dane , tu ști ca eu nu sunt profesionist în domeniu , dar încerc sa ajut pe cât pot .

Eu zic ca , cel mai bine te bazezi pe intuiția proprie ...

Cifrele din benchmark - uri pot fi eronate ...

• Moderators
Posted

Diferenţa dintre 3570K şi 4670K e relativ mică, cu anumite plusuri la performanţă de partea Haswell. Dar aici mai intervine şi placa de bază: 1150 uneori nu e la acelaşi preţ la care se găseşte şi 1155 (~ aceleaşi dotări). 4670K vine cu o placă video integrată mai bună, dar 3570K vine cu o putere de overclock ceva mai mare (nu cu mult), deci dacă tragi OC la ambele cât poţi obţii cam aceeaşi performanţă.  Eu aş opta pentru 4670K deoarece următoarea platformă (Broadwell) ar folosi tot socket-ul 1150, deci nu trebuie să schimbi placa de bază în caz că doreşti upgrade. Oricum intel lansează prea repede procesoarele. Lansează Ivy Bridge, nu prea e recomandat să îl iei din prima doarece nu se ştie cât de stabile sunt, le iei, te bucuri de ele o vreme şi după te trezeşti că apare o platformă nouă ...

Eu zic ca,cel mai bine te bazezi pe intuiția proprie

lol. Mai e unu care s'o bazat pe intuitia proprie si cand a mers la carrefour si a vazut un sistem beton, ce mai: procesor i5, 8 GB RAM, 2 TB stocare, 2 GB placa video, pfoaai, l-o cumparat imediat, desi procesorul era un i5 din prima generatie, stocarea era formata din HDD caviar green (serie lenta, 5400 rpm), placa video era prastie in jocuri (DDR3, 64-bit, etc), carcasa era din tabla subtire si sursa nici nu scria ce model e (noname si aia cel mai probabil)

• Moderators
Posted

Diferenta de pret e mica. si daca era mai mare, tot mica era (Daca ma intelegeti), adica 1050ron si 980 ron..sau ceva de genul. Daca tot dai 1000RON pe un procesor nu mai conteaza inca 50 RON. Dar nu vad cu ce ma ajuta. Plus ca OC-ul e ca un bottleneck. Posibilitatile sunt mari de OC, dar nu ajungi sa le folosesti. din punctul meu de vedere nu prea merita. cel cu K, de dragul discutiei am inceput topicul pentru procesoarele cu intel cu K. Doar de dragul unei placi integrate mai bune ? Hmm.. poate ca nu-i asa mare diferenta de pret...si merita mai mult haswell.

Posted

Oricare lai lua, o sa simti diferenta? eu zic ca nu ( nici ca performanta, dar nici la buzunar).

Oricum e clar ca tragi pe haswell :)) Plus, faptul ca e "arhitectura mai noua" e un plus. La fel cum un ferrari e mai fain ca un logan, chiar daca sti ca pe 60% din drumuri nai ce cauta, ca til strici :))

love is a verb
Love is a doing word

Posted

lol. Mai e unu care s'o bazat pe intuitia proprie si cand a mers la carrefour si a vazut un sistem beton, ce mai: procesor i5, 8 GB RAM, 2 TB stocare, 2 GB placa video, pfoaai, l-o cumparat imediat, desi procesorul era un i5 din prima generatie, stocarea era formata din HDD caviar green (serie lenta, 5400 rpm), placa video era prastie in jocuri (DDR3, 64-bit, etc), carcasa era din tabla subtire si sursa nici nu scria ce model e (noname si aia cel mai probabil)

Te bazezi pe intuiția asta numai când ești profesionist ( lucrezi în domeniu ) ... Da' na ...

Multi se cred zei în IT și repeta și ei ca papagalii ce aud , citesc pe net ...

• Moderators
Posted

Te bazezi pe intuiția asta numai când ești profesionist (lucrezi în domeniu)

Atunci ar trebui să ştii exact cam ce îţi trebuie.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.