Jump to content

Cum Sa Modifici Baza De Date La Skype, Chrome Si Alte Aplicatii

Recommended Posts

Posted

M-am gandit sa fac un mic tutorial despre cum se modifica o baza de date folosind SQlite Database Browser. Eu l-am folosit pentru Chrome si Skype, insa se poate folosi pentru diverse aplicatii.

In primul rand aveti nevoie de program, pe care-l puteti descarca gratis de aici . Dupa ce intrati in el, veti vedea o interfata foarte simpla.

14w7sg.jpg

Acum, sa incepem cu Skype. De ceva timp, Skype nu mai permite stergerea unui mesaj sau a unei conversatii anume, ci doar a tuturor convorbirilor (history). Ei, cu SQlite se poate sterge si modifica cu usurinta. 

Pentru inceput, mergeti la File-> Open Database. Navigati pana in C:Users<username>AppDataRoamingSkypeSKYPEID (sau pur si simplu scrieti %appdata%Skype) unde veti gasi un fisier dupa numele main, pe care il deschideti.

2itoljr.jpg

Dupa cum vedeti, aveti mai multe repere cu care va puteti juca, insa noi vom merge pe mesaje. So, vom deschide tabul Browse Data, iar din meniul Table vom selecta Messages.

25ph3dd.jpg

Apasam pe iconita de Search din dreptul meniului, iar in noua fereastra vom selecta criteriul dupa care vrem sa cautam. Spre exemplu, daca vom selecta Author si contains,  iar mai apoi introducem IDul persoanei dorite, vor fi afisate toate mesaje primite de la acea persoana (ultimul mesaj primit este ultimul din lista aparuta).

14deuq8.jpg

Daca dati click pe ID si navigati in fereastra initiala pana la body_xml,  (unul din campurile ferestrei, scrolland la dreapta) veti vede mesajul. Dand dublu click pe el, veti putea modifica in ce doriti, dupa care dati Apply. Daca doriti sa stergeti mesajul respectiv, pur si simplu apasati pe butonul Delete Record (dreapta sus).

Puteti foarte bine merge in tabul Execute SQL pentru modificari manuale, dar trebuie cunoscute comenzile (update messages set body_xml='xxxxxxx' where id=94777 => va modifica mesajul respectiv).

De asmenea, daca doriti sa cautati un mesaj anume, pur si simplu selectati din lista de cautare body_xml, iar in locul IDului scrieti mesajul dorit. Va puteti juca cum vrei, dar inainte sa dati Save, faceti o copie pentru orice eventualitate.

Cat despre Chrome, il gasiti in C:Users<username>AppDataLocalGoogleChromeUser DataDefault, unde dati de mai multe fisiere, cum ar fi Cookies, Top Sites si altele. 

Daca deschideti Top Sites spre exemplu (urmarind pasii de mai sus), si cautati prin Thunambils, veti putea modifica Speed Dial (stergere, adaugare...).

Nu am foarte multe cunostinte, dar sunt sigur ca poti face mult mai multe chestii cu Sqlite. Oricum, pentru ce am avut eu nevoie, si-a facut treaba.

• Upvote 2

fWy1P.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.