Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am avut de facut o lucrare unde trebuia mentionata bibliografia. In cazul meu, aveam de trecut 3 site-uri web si o carte, iar pentru a ma asigura ca nu gresesc, am cautat cateva informatii despre cum trebuiesc trecute elementele din bibliografie. Pentru cei care au dubii intr-o situatie similara, va invit sa aruncati o privire asupra regulilor de scriere a unei bibliografii:

Cum se scrie bibliografia pentru carti:

NUMELE autorului, Prenumele autorului, Titlul cartii, Orasul, Editura, Anul publicarii

Cum se scrie bibliografia pentru enciclopedii:

Titlul enciclopediei, Data editiei, Numarul volumului, Orasul, Editura, Anul publicarii

Cum se scrie bibliografia pentru reviste:

NUMELE autorului, Prenumele autorului, "Titlul articolului", Numele revistei, Orasul, data aparitiei, nr. paginii

Cum se scrie bibliografia pentru ziare:

NUMELE autorului, Prenumele autorului, "Titlul articolului", Numele ziarului, Orasul, data aparitiei, nr. paginii

Cum se scrie bibliografia pentru un film:

Titlul filmului, Regizorul, Casa de productie, Anul

Cum se scrie bibliografia pentru un CD/DVD:

Titlul discului, Versiunea, Data, "Titlul articolului", Publicatia

Cum se scrie bibliografia pentru un site:

URL, numele autorului (sau al site-ului), data

P.S: Sursele bibliografice trebuiesc trecute in ordinea alfabetica dupa numele autorilor (atentie, nu prenumele), sau doar in ordine alfabetica dupa titlu daca sursele nu au autori.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.