Jump to content

Recommended Posts

Posted

salut am placa asta de baza GA-G41M-Combo socket 775 problema e ca vreau sa schimb rami de la ddr2 2 gb care am acuma la ddr 3 4gb cu frecventa de 1333 mhz in specificatiile placi de baza spune ca suporta 1333mhz cu OC,am mai citit pe internet si am inteles ca nu fuctioneaza ddr 3 deloc pe placa asta cu frecventa asta de 1333mhz,si nu prea mai sunt rami cu 1066 mhz,si ceva de genu doar 2gb per slot indiferent daca e ddr2/ddr3

si numai in dual channel ,iar in single channel nu ar merge sa pui 4 gb,ce sa fac sa schimb sau mai bine stau cuminte cu ce am si eventual sa cumpar dual channel ddr2 2x2gb dual channel cu 800 mhz.

• Moderators
Posted

De ce sa nu mearga single channel 4GB?

Placa de baza suporta pana la 8 GB RAM. Fie DDR2 fie DDR3. Iar daca iti iei la 1600mhz, chiar daca nu faci OC, atunci memoriile or sa functioneze la standardul de 1066mhz (cat supporta placa fara OC.....eu asa stiu).

Doar sa fi atent sa intre in specificatiile placii de baza, si anume DDR3 trebuie sa sa fie de 1.5V.

DDR3:

1. 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory (Note 1)
  2. Dual channel memory architecture
  3. Support for DDR3 1333(O.C.)/1066/800 MHz memory modules

DDR2:

1. 2 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory (Note 1)
  2. Dual channel memory architecture
  3. Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules

Ai 4 sloturi pe placa de baza, doua ddr2, doua ddr3. Cel mai bine cred ca ar fi daca ti-ai lua 2x 2GB (dual channel DDR3).

Apropos: "(Note: Mixed mode, populating DDR2 and DDR3 memory modules simultaneously is not supported.)"

Nu stiu daca merita neaparat sa iei placute de 4gb, fie ele single, fie dual channel. Pe socket 755, nu stiu daca poti pune un procesor foarte performant si tehnologie noua. S-ar putea sa fie bottleneck, si sa nu te bucuri de nu stiu ce performante deosebite. Dar daca ai de gand sa-ti schimbi configuratia in viitor, si nu mai vrei sa cumperi si RAM, atunci poti merge pe 2x4GB DDR3 (dual).

Posted

eu personal in cazul tau as merge pe cantitate in loc de viteza. 

ddr3 probabil ar iesi mai ieftin decat ddr2 (daca cumperi memorii noi).

as baga 6giga.. o placa de 4giga si una de 2, desii cum zice si Dan, nu cred sa ai nevoie de mai mult de 4. Nu mas obosi cu dual-channel...

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.