Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua! Am si eu intrebare: pot impartii hard-ul in 2 sa pot sa am si Windows si Linux?

Yahoo Messenger : gamercatalin

Facebook : private message

Degetele mijlocii cum ne-a invatat Tupac's <3

Posted

Buna ziua! Am si eu intrebare :

Intrebarea este: Pot impartii hard-ul in 2 sa pot sa am si Windows si Linux??

da. 

gasesti pe google multe detalii despre cum sa faci asta. Daca totusi nu te descurci cu ceva, faci un thread si ajutam :)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Si cam că-ți gb trebe sa am pe hard sa pot avea si Linux.Dolosesc Windows 7 ultimate

Posted

pai windowsul iti ia vreo 20 de giga proaspat instalat. Dupaia mai adaugi un 10 giga ca sa ai ceva spatiu pentru el,  + spatiu pentru programele tale (tu sti cat ai nevoie).

Un Linux proaspat instalat (cu tot cu browser si office) iti ocupa sub 10 giga. Dupaia iara tre sa lasi loc pentru programe si tot ceti mai tre tie. 

Vezi ca la Linux iti poti face 2 partitii.

Una este root ( simbolul folosit pentru asta este "/"). Aici se instaleaza programele si sistemu de operare. (daca folosesti Ubuntu, iti recomand sa fie de 10 giga, dar poti sa o faci si de 15 sa fi sigur pe viitor).

Cealalta este /home. Aici se vor pune fisierele tale personale (ce ai pe desktop, fisiere de configuratii pentru programe, etc), precum si jocurile instalate de pe Steam, daca ai nevoie.

Avantajul in a impartii asa hardul e ca poti reinstala Linuxul fara sa stergi fisierele tale.

Ai un tutorial simplu aici:

http://ubuntu.ro/participa/documentatie/instalare/dual-boot/

Unul mai simplu care iti zice si cum sa faci partitii separate pentru / si /home :

http://www.everydaylinuxuser.com/2014/05/install-ubuntu-1404-alongside-windows.html

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Cu un root stiu ca poti flooda ! Acesta,este dinacela?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.