Jump to content

Recommended Posts

Posted

Un lot cu flori are forma unui trapez isoscel cu lungimile bazelor de 8m si 18m si masura unghiului ascutit este de 30 grade

a) aflati lungimile laturilor necunoascute ale lotului cu flori

b) Aflati cati metri de gard sint necesari pentru lotul cu flori.

Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe FhiZsPe.png

Posted

Daca din varful din dreapta sus (unde a baza mica) duci o perpendiculara la baza mare, ti se va forma un triunghi in partea dreapta. Acel triunghi este un triunghi dreptunghic. Un unghi sti ca e de 30 de grade.. iar celalalt va avea, evident, 60 grade. Sti ca latura cea mai de jos a triunghiului (cea comuna cu baza mare) are lungimea de 5m (diferenta dintre baza mare si mica e de 10 m. Fiind trapez isiscel, centrul bazei mici e perpendicular pe centrul bazei mare => ai cate 5m in fiecare parte).

De aici ar trebui sa poti afla restul datelor :P

_________

/                  |

/ _________ |_            

cam asa ar arata desenu de care vb.. lam desenat rapid de mana, nush daca se intelege ceva...

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

ca sa aflu latura neparalela folosesc teorema lui pitagora dar stiu doar latura aia de 5m nu stiu inaltimea si nici ipotenuza ma gandeam cu sinus cumva?

Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe FhiZsPe.png

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.