Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut! Ar trebuii sa fac un algoritm in C++ prin care sa aflu cel mai mare numar mai mic decat el( suspusul suspus).Problema este ca nu stiu de unde sa incep... am incercat sa gasesc relatii intre minimul,maximul si numarul dar nu gasesc  nicio relatie.

Ex:     numar | suspusul suspus | minim | max

3675   |3657                    |3567   | 7653

Posted

deci sa inteleg ca tu vrei sa rearanjezi cifrele dintrun numar in toate felurile..si apoi sa alegi cel mai mare numar din acelea, dar care e mai mic decat numarul initial.

Ok. Pai nu tre sa gasesti ceva relatie, poti face pas cu pas.

1) Separo numarul in cifre (x % 10 va rezulta ultima cifra..si x/10 va taia ultima cifra din numar).

2) faci toate combinatiile posibile cu numarul ala (gasesti tu o solutie..backtracking?)

3) o alegi pe cea potrivita.

Pasi 2 si 3 pot fi integrati impreuna, nu tre sa fie o separare clara intre ele.

love is a verb
Love is a doing word

Posted (edited)

Toate combinatiile posibile ar sugera folosirea vectorilor si eu nu trebuie sa folosesc vectori( nu va fii acceptat ca model de rezolvare).

Idee mea ar fii sa verific prima cifra din dreapta cu a doua cifra din dreapta  apoi a doua cifra din dreapta cu a treia cifra din dreapta ...

Cod:http://pastebin.com/nCunRHTq

Edited by FoxyFox
link
Posted

atunci construiesti numarul asa: prima cifra e cea mai mare cifra din numar care e mai mica decat prima cifra din numarul initial.

Dupaia a 2a cifra la fel.. eventual seteaza cifra deja folosita pe 0 sau o anulezi de tot..si at compari elementu din numar de pe pozitia X cu prima cifra dintro copie a numarului tau..si dupa ce ai folosit o cifra din copie, o sterge.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.