Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am citit şi eu pe site-ul OS-ului... pare un fel de "Insider" vs. "Regular". (ca în Windows 10)

Totuşi, nici la una, nici la alta, nu ştiu acel update cycle.

Ştie cineva cam cum stă treaba?

P.S: Mă ajută dacă traduc denumirile alea?

Posted

Nu inteleg ce vrei sa zici "insider" vs "regular".

Tumbleweed din cate am inteles e rolling distribution. Adica vei primi update-uri continuu, nu va trebui sa reinstalezi sistemu de operare. Gen asa face si debian cu versiunea de unstable, si arch..

love is a verb
Love is a doing word

Posted

La Windows 10,ai 2 posibilitati:

- Stai cuminte si primesti update-uri ca user normal (de aici si conceptul Insiderilor,ca mine,pentru cuvantul ''Regular'')

- Te mananca si vrei update-uri ''pre-release'' si te alaturi programului Windows Insider.

Posted

Da dar nare legatura cu felu lu suse de a face.

Ai tumbleweed care iti ofera rolling release (gasesti pe google detalii despre ce e rolling release). Dezavantaju e ca primesti soft mai nou care poate avea inca probleme (rar).

Ai si leap care e o metoda mai moderna. Primeste update-uri mai lent, dar e mai stabil. Dar peste o anumita perioada sar putea sa reinstalezi sistemu de operare ca sa ai versiunea noua (ca la orice sistem de operare cu care esti obisnuit, cand apare versiunea noua)

love is a verb
Love is a doing word

Posted
Just now, GodsOtherHand said:

Ai tumbleweed care iti ofera rolling release (gasesti pe google detalii despre ce e rolling release). Dezavantaju e ca primesti soft mai nou care poate avea inca probleme (rar).

Ai si leap care e o metoda mai moderna. Primeste update-uri mai lent, dar e mai stabil. Dar peste o anumita perioada sar putea sa reinstalezi sistemu de operare ca sa ai versiunea noua. Aici nu mie clar, nam timp sa caut acu.

Asta nu 'pusca la mine...

Posted

Ai windows 8. Cand apare windows 10, nu tre sa reinstalezi sistemu de operare? 

Da, ai metoda de update la el (si probabil si asta are) dar recomandat e reinstalarea. 

ORicum pe linux ai /home pe partitie separata, si reinstalarea e foarte rapida si usoara

love is a verb
Love is a doing word

Posted
3 minutes ago, GodsOtherHand said:

Stiu ce-i rolling release.

Asta se intampla si la Windows 10 Insiders,dar,acele probleme nu-s asa de rare...

D'aia cer sfaturi,vreau sa stiu in ce ma bag.

Posted
3 hours ago, GodsOtherHand said:

nu chiar. primesti update la 11 cand e aproape gata. Aici o sa primesti zilnic update-uri mici.

Pai,si nu-i mai bine asa?

Posted

Depinde ce vrei. Linux e facut din multe programe independente, orice versiune de distributie e doar o alegere random de versiuni din alte mii de programe. 

La Windows, Microsoft face tot softu, asa ca e mai naturala idea de versiune.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Facusi VM cu TumbleWeed:

La partitionare,lasand la o parte marimea (ca aia o aleg eu in functie de ce ai zis tu),face bine cel din video?

Sau,sa fac un custom,gen:

Device Type Size Filesystem Mount
/dev/sda - 200gb - -
/dev/sda1 Primary 100mb EXT4 /boot
/dev/sda2 Primary 20gb EXT4 /
/dev/sda3 Primary 178.49gb EXT4 /home
/dev/sda4 Primary 1.5gb Swap swap

Posted

nu conteaza care partitie e ce. La marginea discului ai ceva viteza mai mare de scriere/citire da e destul de neglijabila.

Cat despre tipul partitiei..e ok ext4. Acu sar putea ca defaultul la opensuse sa fie btrfs in loc de ext4, dar nu conteaza. Alege sa fie ext4 si ai sa fi safe.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Eu acele sda (1,2,3,etc.) le aseman cu C:,D:,E: s.a.m.d.

Chit ca nu conteaza unde pui,ce pui,e vorba ca ''Pune-ti Windows-ul pe /C:!''.

P'aici (Linux) avem d'astea?

Posted

da, sunt oarecum ca si C, D, E, etc.

Nu conteaza pe care sdaX pui linuxu. Alegi un sdaX care vrei, si acolo pui /. Acolo se va instala. Instaleazal intro masina virtuala si o sa vezi daca merge la final sau nu.

love is a verb
Love is a doing word

Posted
On 1/24/2016 at 8:13 PM, GodsOtherHand said:

da, sunt oarecum ca si C, D, E, etc.

Nu conteaza pe care sdaX pui linuxu. Alegi un sdaX care vrei, si acolo pui /. Acolo se va instala. Instaleazal intro masina virtuala si o sa vezi daca merge la final sau nu.

Checked.

Worked like a charm.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.