Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut!

Managerul de retele implicit din Ubuntu 16.04 suporta nativ crearea de hotspot-uri wi-fi. Poti crea un punct de acces si in Ubuntu 14.04 folosind managerul de retea Unity, dar este nevoie de un mic hack pentru fisierul de configurare. 

In Ubuntu 16.04, este modul hotspot in setarile wireless care functioneaza direct pentru dispozitivele android, cat si cu alte computere. Urmati instructiunile pas cu pas:

1. Dezactivati wi-fi si conectati-va la o retea wireless, o sa arate asa.

2. Click pe Edit connections si o sa va apara exact asa. Apoi click pe Add pentru adaugarea conexiunii.

3. Alegeti Wi-fi din meniu si apasati pe Create.

4. La editarea setarilor din aceasta fereastra, adaugati:

- introduceti numele conexiunii in rubrica SSID.

- alegeti Hotspot din rubrica Mode.

- la rubrica Security, selectati WEP&WPA2 Personal si alegeti o parola.

- la rubrica IPv4, selectati Share to other computers.

5. Dupa ce ati apasat pe Save, activati wifi si dati click pe Connect to hidden Wi-fi Network si selectati reteaua creata mai devreme.

6. Dupa ce te-ai conectat, meniul tau va arata asa

Acum va puteti conecta la acest hotspot si de alte dispozitive. Enjoy!

Sursa: http://ubuntuhandbook.org/index.php/2016/04/create-wifi-hotspot-ubuntu-16-04-android-supported/, inclusiv prietenul meu Terror (m-a rugat sa postez :D).

• Upvote 1

Posted

Mă bucur că te-am putut îndruma.

Eu am făcut ceva foarte asemănător la ElementaryOS 0.4 Lokki (Beta 2). 

De asemenea,în caz de probleme apelăm la impunerea către retea a unei latimi limită de bandă (N/A - 5 Ghz sau B/G - 2.4 Ghz),ori să dezactivăm IPv6.

• Upvote 1
Posted
13 hours ago, blackul2005 said:

Si cum decurge conexiunea Wi-Fi pe Elementary? L-as instala si eu, oricum nu ma intereseaza IPv6. Stiu ca totusi e inca la stadiul Beta..

Mai,ca pe Ubuntu sau orice alt Debian-based...

Pana si tata Debian tot asa o tine...

Actually,mie toate distro de nu-mi faceau figuri pe Atheros... :))

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted
On 8/21/2016 at 3:28 PM, blackul2005 said:

Pe Atheros am auzit ca face figuri la multi...linux o cam da in bara cu chestia asta de ceva vreme...

La mine vad ca era de la router. 150Mb e prea putin cica.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.