Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua , imi cer scuze daca am gresit sectiunea acetui thread....

De curand m-am gandit sa-mi fac un mic upgrade la PC , sau mai exact sa-mi cumpar o noua placa de baza si un nou procesor...dar nu stiu ce sa aleg...

Cerand sfaturi de la alte persoane , mai rau am fost bagat in ceata...

Am inteles ca procesoarele de tip Xeon , au obtinut un scor mai bun in diferite programe de testare a capacitatilor.. , fata de echivalentul lor in procesoarele i3 , i5 sau chiar i7 si ca ar fi si mai ieftine.....

Singurul mic defect ar fi ca placile de baza copatibile cu procesoarele Xeon , nu ar avea placa video onboard...

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:

1. Cu ce m-ar afecta pe mine faptul ca placa de baza compatibila cu procesorul Xeon  , nu are placa video onboard , atata timp cat eu folosesc o placa dedicata? 

2. Procesoarele intel Xeon , se pot descurca si pe partea de gaming? (subliniez , nu doresc sa fac gaming de performanta...ci sa pot rula optim cs go sau gta v)

Va multumesc frumos , si sper sa ma lamuriti...pentru a putea lua o decizie....

Posted

1: Posibil singurul lucru cu care te-ar putea afecta ar fi faptul ca, daca pica placa video dedicata, nu ai pe ce proba sa te asiguri ca intr-adevar placa video ar fi de vina daca se strica in timp. Dar nu-i m are lucru, oricand poti incerca alta

2: Procesoarele din seria Xeon sunt facute mai mult pentru servere. Da, te poti juca pe ele, dar e foarte probabil sa fie greoi, din cauza ca se folosesc doar de memorie RAM ECC (care verifica informatia inainte de a o procesa).

2.1: Ce inseamna pentru tine "optim"? Gaming poti face si pe un procesor Intel Pentium din generatiile mai noi, deoarece incep sa le faca cu memorie cache ceva mai mare + hyperthreading, foarte bun pentru jocuri.

Posted

Uita-te un pic si la Ryzen , AMD vor lansa si threadripper (16c 32t) in jurul a 850$

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.