Jump to content

Facultate cu profil programare?


Recommended Posts

Buna toata lumea ! Am terminat liceul si vreau sa urmez o facultate care nu are legatura cu ceea ce am facut pana acum.Am terminat liceul pe profil Economic si vreau sa merg la o facultate ce consta in programare.Problema este ca nu stiu unde sa ma orientez,la ce profile sa ma uit,unde sa ma uit.Nu ma intereseaza limbajul de programare pe care urmeaza sa-l studiez (C++,Java,etc),vreau doar sa urmez aceasta profesie.Va rog sa ma ajutati in a ma indruma spre acest lucru.Astept parerile,sfaturile si ideile voastre cu cel mai mare drag ! 

Link to post
Share on other sites

In principiu cauta o facultate de informatica. Cel mai probabil la bucuresti o sa gasesti cel mai aproape una buna. (nu stiu sa iti zic una ca nu am fost acolo).

Si va trebui sa inveti si in timpul liber. Facultatea pune doar bazele, nu te invata tot ce trebuie sa stii.

 

 

Apropo, faptul ca nu ai facut informatica nu e o problema. Va trebui la inceput sa tragi putin mai tare, dar din cate stiu cam toate facultatile te iau de la 0 (chiar daca trec mai repede prin materie).

  • Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Informatica se ia de la 0 la facultati (cat de cat, ritm alert), dar matematica nu. In principalele centre universitare de la noi (Bucuresti/Cluj/Iasi/ eventual TImisoara) admiterea e cu examen, la mate (m1) sau info (exceptie bucuresti - dai si mate si info la admitere). In celelalte orase nu stiu ce si cum (Brasov parca are admitere pe baza de dosar).

On 06.07.2017 at 8:55 PM, hosperalokan said:

Problema este ca nu stiu unde sa ma orientez,la ce profile sa ma uit,unde sa ma uit.

Chestiile astea trebuiau facute in clasele 11-12, nu acum.

Oricum e un domeniu in care poti excela si fara diploma de licenta, daca inveti singur. Angajatorului ii pasa de ceea ce sti si poti face.

Link to post
Share on other sites

Am gasit patru optiuni,dar am nevoie de parerea voastra:Facultatea de Inginerie, Informatica si Geografie Bucuresti(Spiru Haret),Facultatea de Stiinte (Bacau), Facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Timisoara) si Facultatea de Matematica si Informatica (Brasov).Toate sunt pe profil Informatica.Care credeti ca este mai buna ? Poate imi puteti spune din propria experienta.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Fix Spiru Haret ai gasit -.-

Studiaza programa la facultati, vezi ce studiezi si cum, sa nu te trezesti in timpul facultatii ca te dai cu capul de pereti.

Link to post
Share on other sites

Despre Facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Timisoara) pot sa zic si eu ceva :D

 

Se face ceva matematica in anul 1 (3 cursuri) si nu e chiar cea mai simpla.Colegii care nu au fost la mate-info la liceu au avut ceva probleme serioase. Dar dupaia scapi de ea.

 

Din cate am auzit, la cea din Bucuresti sunt ceva mai seriosi, dar nu e io stiu ce diferenta. Ai ceva profi de la care poti invata, dar ai si profi unde o sa mergi doar ca sa iei examenul.

 

 

Apropo, daca vrei Timisoara, si Facultea de Vest are ceva de informatica. Nush exact cum ii zice la departament. Din cate am auzit, la Facultatea de Vest e mai lejer. Dar asta inseamna ca daca nu esti motivat si nu studiezi extra in timpul liber, o sa inveti mai putine. Ca avantaj, ai mai mult timp sa inveti in timpul liber :P

love is a verb
Love is a doing word

Link to post
Share on other sites
  • gaby changed the title to Facultate cu profil programare?
  • Sebastian C. locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.