Jump to content

Recommended Posts

Ieri pe zi prietena mea s-a gandit ea bine sa-mi stearga tastatura laptopului (Asus rog GL552JX) cu o solutie de geamuri. In urma grijei ei se intampla sa nu mai imi mearga majoritatea tastelor, iar butonul windows ramasese blocat dar nu fizic. Cand apasam gen L il bloca, dar repet nu era blocat fizic sa vezi ca era blocat. Si acum cand il aprind se spameaza unele taste. Ce e de facut?

Link to post
Share on other sites

La cum se manifestă, pare că lichidul a ajuns pe circuit/conector/placa de bază chiar. Posibil o nouă tastatură să rezolve problema. Ceva software nu e, mai mult ca sigur

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to post
Share on other sites

Ce as face eu:
As scoate tastatura complet din laptop (sper ca nu mai e in garantie) si as spala-o bine. Chiar scufundat in apa. Dupaia 2-3 zile as lasa tastatura la uscat. (asa de siguranta..la ce cald e acum, in 2 secunde e uscata :)) ). Nush daca as lasa la soare, ca fiind tastatura neagra si din plastic... nu suna o combinatie buna.

 

Motiv? Ma gandesc ca tastele au devenit lipicioase pe partea inferioara si cand apesi, ceva nu se mai ridica.

 

 

Disclaimer: Apa + electronice nu sunt o idee buna. Daca cumva nu iti mai merge tastatura deloc, sau cumva arzi tot laptopul din io stiu ce motiv.. nu sunt de vina. Nu e o recomandare, e ce as face eu :P

love is a verb
Love is a doing word

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Dupa acest incident, ar fii trebuit sa scoti toate sursele de curent de la laptop, atat cablul de alimentare cat si bateria. Lichidul poate patrunde foarte usor la placa de baza si se poate intampla altceva. E posibil sa fie o problema de la tastatura. Tastatura are ca baza o matrice, e ceva de genul ca o placa de baza a tastaturii daca pot sa zic asa si este o componenta care nu se repara. In cel mai rau caz ar fii o problema la placa de baza a laptopului, cel mai bine ar fii sa te duci cu el la un service specializat si sa vada ei ce au de facut pentru a nu strica altceva. Daca ai putine cunostinte, poti sa iti comanzi o tastatura noua de pe net si sa o montezi in locul cele vechi, iar daca ai noroc sa mearga, daca nu tot la service ajunge.

 

Un sfat pentru viitor cand ti se mai intampla chestii de genul, scoate orice sursa de alimentare cum am zis si mai sus, iar dupa pune o laveta absorbanta pe birou si laptopul peste laveta cu tastatura pentru laveta. Asa poti evita contactul lichidului cu alte componente si posibil sa nu se strice nimic.

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.