Jump to content

Recommended Posts

Posted

01ui8.th.jpg 02oc0.th.jpg 03fx3.th.jpg

Noua placa video care a atras atentia datorita pretului foarte scazut si a performantei ridicate este GeCube HD3850 512 MB. M-am hotarat sa prezint si aceasta placa video intr-un review, ultima placa video ATI care a beneficiat de un review din partea mea a fost Connect3D X800GTO care a avut un potential de overclock si modare peste celelalte placi video de la vremea respectiva, parca a trecut prea mult timp. De asemenea driverul ATI il voi comenta la rece si nu voi tine cont de el la punctarea placii deoarece nu-mi plac driverele ATI de nici o culoare.

Impresii despre aspectul placii GeCube HD3850 512 MB:- este prima placa video care ofera un PCB de dimensiuni impresionante la doar ~360 roni, este mai lunga decat un 8800GT cu 2-3 mm chiar.

- este construita bine si are un aspect placut dar pretul redus probabil a obligat producatorul sa foloseasca memorii Qimonda de 1.4 ns (asta inseamna ca frecventa lor de lucru garantata de producator este 1428 MHz) si un ventilator fara control al turatiei, adica merge la turatia maxima tot timpul, indiferent de regimul de lucru sau temperatura. Asta il face un pic mai zgomotos, cam ca un Zalman VF700, nu poti sa spui ca este silent sub nici o forma, dar nici exagerat de zgomotos, oricum zgomotul razbate printr-o carcasa inchisa. De asemenea niste condensatori sunt de calitate indoielnica dar din fericire acestia pot fi schimbati usor pentru cine se pricepe dupa terminarea garantiei si probabil vor ridica probleme doar in cazul overclock-ului.

- radiatorul folosit este OK, acopera doar GPU si are niste fante care ajuta doar la racirea memoriilor, nu le acopera.

- pachetul oferit, tot datorita pretului, duce lipsa adaptorului DVI-HDMI, in rest gasesti acolo tot ce iti trebuie, acest conector se poate achizitiona separat de aici de pilda.

Precizez ca frecventele placii video sunt 668/1400 MHz, eu nu am gasit pe piata nici o varianta cu memoriile la frecventa mai mare.

Sistemul folosit la test este: E6750 overclockat la 3200 MHz, DFI LP DK P35-T2RS, 2x2048 Mushkin 800 5-5-5-15. Driverul ATI folosit a fost ultimul aparut oficial 8.4, care fata de cele precedente se pare ca a rezolvat destul de multe din problemele celor dinainte. Ma simt obligat sa explic pe scurt ce inseamna sa instalezi un driver ATI pentru cei care nu au mai facut-o pana acum: iti trebuie obligatoriu instalat in calculator .NET Framework 2.0 minim, driverul oficial 8.4 are inclus acest lucru, alte drivere modate nu-l contin de obicei. Nu recomand folosirea lui .NET Framework 3.5 deoarece are vreo 200 MB. Obligatoriu trebuie curatat calculatorul inainte cu Driver Cleaner Pro de exemplu de orice ramasita de driver ATI, nu este necesara intrarea in Safe Mode pentru acest lucru daca nu ai o placa video tot ATI in calculator cu drivere instalate deja. Dupa aceasta driverul ar trebui sa se instaleze corect si complet, am incercat asta pe Windows XP SP3 si Vista Ultimate 64 biti cu succes. Este bine sa aveti si update-urile sistemului de operare la zi, mai ales in Vista.

Pana acum toate bune si frumoase, asa ca sa trecem la teste:

3DMark2001: 68177329dp1.th.jpg 3DMark2003: 34176653mn4.th.jpg 3DMark2005: 58618473iq0.th.jpg 3DMark2006: 38855800cu9.th.jpg

Articol preluat de pe: Computergames

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.