Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ultima aparitie in gama single GPU este 9800GTX, placa impresioneaza in primul rand prin dimensiune, are 27 cm lungime, asa ca depaseste latimea placii de baza standard cu 2-3 cm. Tehnic are cateva imbunatiri pe partea de alimentare (atat la GPU cat si memorii) si cateva facilitati software fata de seria precedenta 8800GT/GTS, probabil vor fi folositoare in viitor mai degraba decat in prezent, partea de hardware a cam luat-o inaintea softului binisor. Detalii exacte gasiti in reviewul lui matose de pe siteul CG. Atentie: placa necesita 2 alimentari suplimentare cu 6 pini, pachetul vine cu un singur adaptor deci obligatoriu va trebuie o sursa care are cel putin o astfel de alimentare.

Sistemul folosit a fost: DFI LP DK P35 T2RS, E6750 overclockat la 3 frecvente: 3200, 3600 si 3800 MHz, memorii 2x2048 setate la 5-5-5-15 indiferent de FSB-ul folosit, sursa Sirtec 500W, sisteme de operare Windows XP SP3 si Vista 64 biti, driver video 174.74.

Am testat placa in benchmarkurile clasice, jocuri ca Lost Planet, World in Conflict si Crysis. De fapt acest review ar trebui sa se numeasca "Review 9800GTX in Crysis" deoarece acolo s-au desfasurat marea majoritate a testelor, aceasta cred ca reprezinta cel mai mare interes pentru utilizatori deoarece nu prea exista placi video care sa-i faca fata. Ca atare nu o sa vedeti FPS-uri mai mari de 50 pe parcursul acestui review, eu am vrut sa vad cum se comporta placa video inspre limita jucabilitatii, adica ~30 FPS-uri.

Primele teste le-am facut placii video pentru a afla temperatura in regim idle si full load la frecvente default. Dupa aceea am pus ATI Tool sa-i gaseasca frecventele maxime stabile la overclock. Nu am umblat la regimul ventilatorului deoarece Riva Tuner nu recunoaste placa video decat partial si am constatat ca daca maresc turatia ventilatorului dupa un timp aleator aceasta coboara la turatia din regim idle, deci mare atentie pana apare o noua varianta de Riva Tuner care sa recunoasca placa video cum trebuie. Temperatura in idle dupa o joaca coboara la ~55 grade cu carcasa inchisa. Cele in regim full load le vedeti in printscreenuri, inclusiv overclock. Parerea mea este ca la acest capitol se prezinta mai bine decat seria 8800 precedenta. La capitolul zgomot sta iarasi bine, dar nu excelent. In regim idle nu se aude nimic, in regim de full load mi-a placut deoarece ventilatorul se regleaza din 1 in 1 % in functie de temperatura, pana la 50% nu razbate nimic prin carcasa, peste incepe sa se distinga un zgomot, iar de pe la 70% in sus devine deranjant, noroc ca nu ajunge la o asemenea turatie in conditii normale de utilizare.

3dmark200120defaultov6.th.jpg temperatura20full20loadeh8.th.jpg temperatura20full20loadcu7.th.jpg

Articol preluat de pe: Computergames

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.