alexs Posted June 12, 2008 Report Posted June 12, 2008 Vad ca tot mai mult se vorbeste drespre tehnologia Face Detection, introdusa in amparatele foto digitale, sau telefoanele de ultima generatie. M-am intrebat cum funcitioneaza aceasta (ca doar nu ne-o cunoaste pe toti), si am piedut nitel timp cautand pe net cateva explicatii si bineinteles, am si gasit. Face Detection este o tehnologie computerizata, care determina locatia si dimensiunile fetei umane, in imaginile digitale. Ea detecteaza elementele faciale si nimic altceva, cum ar fi cladiri, copaci, sau corpul uman. Face Detection poate fi considerata un caz aparte al object-class detection.In object-class detection, sunt detectate, cum probabil va asteptati, locatiile si dimensiunile anumitor obiecte. Primii algoritmi ai Face Detection, se concentrau pe detectia fetei umane, frontal, pe cand cei noi tind sa rezolve o problema mult mai dificila si mai des intalnita, si anume, cea a fetei umane prinsa din diverse unghiuri. Face Detection este folosita in biometrica, sau impreuna cu un sistem de recunoastere facial. Este deasemenea folosita in supravegherea video, computer human inteface si image database management. Unele camere digitale lansate recent folosesc Face Detection pentru autofocus. Deasemenea, Face Detection este folositoare si in selectarea unor zone de interes in slideshow-uri ce folosesc un efect pan-and-scale Ken Burns. Nu am avut timp sa caut prea mult, dar promit ca o sa revin si o sa mai completez. Aici este mai mult o definitie a ceea ce inseamna Face Detection. Pentru cine vrea sa stie mai multe despre algoritmii folositi: Viola & Jones 2001 Schneiderman & Kanade 2000 Rowley, Baluja & Kanade: Neural Network-based Face Detection Cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unul pe altul.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now