gaby Posted June 20, 2008 Report Posted June 20, 2008 Placa de baza DFI NB76-EA versiunea A00 este livrata in cutia DFI cu care ne-am obisnuit. DFI a hotarat sa ofere mai multe avantaje utilizatorilor din segmentul inferior de piata. Asa ca in plus fata de placa de baza, cablurile IDE si floppy obisnuite, in cutie este inclusa si o placa AGP cu iesiri video DVI, SVideo si compozite, o placuta cu intrari si iesiri audio digitale si surpriza: un card reader universal. Acesta poate fi monatat intr-o tavita 3,5" si poate folosi interfata Memory Stick sau Secure Digital Memory Card. Vom discuta despre aceste caracteristici in sectiunile urmatoare. Manualul placii de baza este scris in mai multe limbi de circulatie internationala, dar informatiile incluse sunt destul de limitate (nu exista instructiuni de instalare). Pe placa exista sase sloturi PCI, unul AGP (placa este bazata pe 845G, dar are un slot AGP), un CNR si doua sloturi DIMM. Producatorul a incorporat controllere audio, video si LAN, ceea ce este absolut normal pentru un computer utilizat acasa. LAN-ul se bazeaza pe RTL8100BL, iar controller-ul audio incorporat este ALC650. Spre deosebire de suportul video, aceste doua chip-uri (LAN si audio) sunt cunoscute si sunt compatibile cu majoritatea sistemelor de operare. In partea din spate a placii de baza exista patru porturi USB (din acest motiv DFI a inclus in cutie si o placuta ATX). Ar mai putea fi adaugate doua porturi USB printr-o placuta externa, dar aceasta placuta nu a fost inclusa in pachet. In ceea ce priveste organizarea pe placa de baza am observat cateva amanunte interesante. In primul rand, placa este destul de mare, lucru normal avand in vedere numarul mare de dispozitive incluse. Nu veti putea utiliza o carcasa mica pentru aceasta placa deoarece conectorul sursei ATX este asezat in partea din fata a placii. Priviti imaginea de mai jos a placii. Chipset-ul 845G este acoperit cu un radiator mare folosit adesea pe placile Intel. Conectorii pentru ventilator sunt asezati in apropierea socket-ului, insa conectorii aditionali ATX nu au cea mai buna pozitie, unul dintre acestia fiind asezat chiar departe de sursa. Din fericire, dispozitivele suplimentare sunt usor de instalat, dar placile PCI lungi pot fi "deranjate" de conectorii asezati in apropiere de ICH4. Dupa cum era de asteptat nu am reusit sa instalam modulele de memorie atunci cand placa AGP era instalata in slot. Pe placa exista numai cativa jumperi pentru setarea FSB-ului, localizarea USB6 si Wake-up. Este prima placa DFI din cate am vazut pana acum care are functii de diagnosticare. Exista patru led-uri care afiseaza 16 erori posibile. DFI mai are un drum lung de parcurs pana va reusi sa atinga facilitatile de diagnosticare oferite de alte companii, dar este un inceput bun. Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now