Jump to content

Problema hard extern - you need to format the disk before using it

Recommended Posts

Posted

Salutare :) am si eu un hard extern de 1 tb pe care am multe date importante.
De cateva zile imi tot aparea "you need to format the disk before using it" dar il puteam accesa.

Ieri seara cand l-am bagat in priza si l-am conectat la PC nu l-am mai putut accesa, si imi da direct mesajul "you need to format the disk before using it".

Problema este ca aveam foarte multe proiecte pe el pe care nu vreau sa le pierd, are aceasta problema vreo rezolvare?

Posted

Posibil sa fie deja pierdute. Acel mesaj e primit de obicei cand un HDD nu a fost folosit niciodata.

Mie imi suna a problema de alimentare - cand unul din capacitori nu mai poate tine o sarcina (curent), se pierd datele de pe hard disk. Indiferent ca e mecanic sau tip SSD. E vechi? A fost folosit intens - gen randare, proiectare CAD, lucruri de genul?

Nu poti accesa absoluti nimic de pe el? Ai putea cauta ceva software de recuperare de date pe net, dar mai toate sunt cu plata daca vrei sa recuperezi tot.

Posted

Pai cma da, foloseam filmuletele de pe el pentru randare. Este destul de vechi hardul. Nu pot accesa, nu imi apare decat numele hardului si nimic sub el, gen capacitatea.

Posted

Daca e un hard clasic (mecanic), e semn clar ca e pe duca.

Incearca sa cauti programe de recuperat date, gen EaseUS, AnyRecover, OnTrack EasyRecovery, etc. Dar nu le-am folosit pe nici unele si mai mult ca sigur costa daca vrei sa recuperezi fisiere mai mari de 1GB. Sau sunt care nici macar atat atat nu te lasa - am patit-o si eu o data si m-am lasat batut.

Dar nu stiu daca ai cum recupera ceva din moment ce-ti zice ca nu e formatat.

Altceva nu prea cred ca se poate face. Ai HDD Sentinel instalat sa vezi ce % din viata mai are?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.