Jump to content

Cum previn Windows-ul sa intre in standby?


Recommended Posts

Salutari,
In perioada aceasta din fericire lucrez de acasa. Mi s-a dat laptop-ul de serviciu acasa, suntem logati pe Skype iar Windows-ul este destul de restrictionat, nu pot modifica anumite setari printre care nici durata de intrare in standby (screen timeout) care este de 10 minute. Ideea este ca cum plec de la laptop, sa mananc, sa orice, il gasesc in sleep, trebuie sa refac conexiunea la VPN care nu e tocmai cea mai rapida chestie, etc. iar lucrul asta ma cam enerveaza.

Am cautat programele portabile (pentru ca nu pot instala nimic pe laptop) cu ajutorul carora sa se miste cursorul din timp in timp, cursorul se misca insa pc-ul tot intra in standby.
Stie cineva vreo solutie prin care pot sa previn acest lucru?
Multumesc!

Va invit sa vizitati categoria: Cheat Codes a forumului, precum si: Cerinte de Sistem.

Link to post
Share on other sites

Incearca scriptul PowerShell de mai jos:

Clear-Host
Echo "Keep-alive with Scroll Lock..."

$WShell = New-Object -com "Wscript.Shell"

while ($true)
{
 $WShell.sendkeys("{SCROLLLOCK}")
 Start-Sleep -Milliseconds 100
 $WShell.sendkeys("{SCROLLLOCK}")
 Start-Sleep -Seconds 240
}

Acesta "apasa" pe butonul "scroll lock" din 4 in 4 minute. Documentatie suplimentara: https://gist.github.com/MatthewSteeples/ce7114b4d3488fc49b6a

P.S: Ca sa rulezi un script PowerShell copiezi codul de mai sus intr-un fisier notepad dupa care il salvezi cu extensia .ps1 urmand ca apoi sa dai click dreapta pe fisierul rezultat si sa selectezi din meniul contextual Run with PowerShell.

 • Thanks 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to post
Share on other sites

Sau cauta "mousejiggle" pe net si sunt programele care simuleaza miscarea mouseului pe ecran, fara sa te incurce cu nimic

 • Like 1

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to post
Share on other sites

Ai încercat și dezactivarea opțiunii ? Pe fiecare laptop / pc pe care „pun” mână îs primele setările pe care le fac să n-am probleme cu el dacă plec pentru o durată mai mare de 30 de minute și am ceva în lucru :

P9BquF7.png

Link to post
Share on other sites

E inregistrat intr-un domeniu de tipul "Active Directory" probabil. Cam asa e in orice mediu corporatist, trebuie access de admin sa modifici chiar si poza de background pe desktop. La mine e aceeasi situatie. Ciudat e Mouse Jiggle de care ziceam mai sus functioneaza cum ar trebui, nu-mi intra in stand by cand il pornesc

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By gaby
   Fall Creators Update este numele celui mai proaspat update pentru Windows 10 ce a inceput a fi disponibil din 17 octombrie 2017, gradual. L-am primit si eu natural (fara a grabi instalarea) pe PC-ul principal, in data de 4 decembrie 2017. Descarcat, instalat, aparent totul bine si frumos, dar de fapt nu. Contrastul/luminozitatea ecranului au fost schimbate, desi absolut toate setarile in acest sens au ramas nemodificate, totul (wallpaper-ul, iconitele, scrisul, etc.) fiind acum mult mai inchis.
   Am reinstalat driver-ul placii video, am calibrat culorile din Windows, aceeasi poveste, pana cand am descoperit ca daca modific din Nvidia Control Panel setarea "Choose how color is set." din "Other applications control color settings" in "Use Nvidia Settings", contrastul revenea la normal, asa cum era inainte de update. Totusi, dupa un restart sau dupa inchiderea si redeschiderea PC-ului, culorile erau afisate din nou inchise, desi setarea "Use Nvidia Settings" ramanea bifara, insa trebuia sa bifez "Other applications control color settings" apoi "Use Nvidia Settings" pentru a reveni contrastul la normal.

   M-am pus pe sapat pe Internet dupa problema, si din cate am citit, problema apare exclusiv pentru detinatorii de placi video de la Nvidia. Parea sa fie ceva problema cu driver-ul care nu se intelegea prea bine cu noul update. Ar trebui ca problema sa se rezolve intr-un viitor update al driver-ului sau al Windows-ului, dar pana atunci, puteti sa rezolvati problema folosind urmatoarea metoda:
   Start -> tastati Task Scheduler; Navigati catre \Microsoft\Windows\WindowsColorSystem; Dati click dreapta pe Calibration Loader si selectati Properties; Accesati tab-ul Triggers si ar trebui sa vedeti: "At Log on" si "On connection to user session"; Dezactivati-le pe amandoua, dand click pe fiecare in parte, apasand butonul Edit din partea stanga jos si apoi debifand casuta "Enabled" din partea de jos a ferestrei proaspat deschise. P.S: In NVIDIA Control Panel, lasati setarile pe default sau asa cum erau setate inainte, nu este nevoie sa setati "Use Nvidia Settings".
   Problema rezolvata!
  • By +nimicspecial
   Salut, stiu ca telefoanele Microsoft sufera in materie de aplicatii, asta in comparatie cu Android si ioS, dar inca sper ca exista o aplicatie gratuita (antivirus) pentru Windows 10 Phone.
   Asa ca, aveti recomandari serioase? Ceva de la un producator oficial si nu fantome cu keyloggere. Am cautat Avast, de la Microsoft, Bitdefender, etc. si n-am aflat mai nimic.
  • By +Gorkem
   Salut, doar eu sunt enervat de acel mesaj cu upgrade pentru windows 10?! Îmi poate spune cineva cum pot scăpa permanent de acel mesaj idiot? Mi s-a dat 3 rr-uri fără să vreau la pc și se instala porcăria de windows 10 și am zis că îmi bag ceva în el de windows...
  • By Liptak Razvan
   Varianta mai simpla se afla aici: http://www.ghacks.net/2015/08/30/how-to-clean-install-windows-10-directly-without-upgrade/
   E clean install fara upgrade.
   Dupa ce am sters W7 si am pus W10 am constatat ca nu-l mai pot activa cu slmgr ca in editiile precedente, folosind cheia de la W7.
   Acum trebuie sa repun iar W7 la loc, ii dau upgrade la W10, astept sa se activeze, si de-abia apoi ii pot da un clean install folosind imaginea iso.
   Ideea e ca dupa upgrade, ramane Hardware ID-ul PC-ului salvat pe serverele Microsoft, si nu va mai fi nevoie sa reintroduceti nicio cheie, se va activa el singur.
   Daca schimbati placa de baza din PC, atunci trebuie sa reluati instalarea W7, W10, apoi clean install din ISO.
   MARE ATENTIE, procedura asta este valabila doar 1 an, cat este gratuit upgrade-ul la W10.
   Aveti aici instructiunile complete, asta ca sa nu faceti ca mine si sa pierdeti timpul aiurea:
   http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/reinstalling-windows-10-after-upgrade/578d0b7f-57e4-4893-b9d1-6cfac0d6290a?auth=1
   In primul si in primul rand descarcati imaginea iso cu aplicatia de acolo si puneti-o pe un stick/DVD (nu aveti nevoie de alt program suplimentar pt asta, o sa va intrebe):
   http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
   Apoi continuati cu upgrade la W10 si clean install
   Avand in vedere ca este un lucru destul de important, as zice ca merita un topic separat doar pt clean install. 
  • By +FML
   It looks like Microsoft is serious about this new rapid update cadence for the Windows 10 Technical Preview.
   The first release of the Technical Preview was delivered on October 1. It was followed three weeks later by a major update, build 9860.
   And now, three weeks later, comes build 9879, delivered automatically to any member of the Windows Insiders program who selected the Fast channel in the Preview Builds section of PC Settings.
   Like its predecessors, this is a slightly ragged release, but it's packed with enough new features to be worth exploring.
   Some of the new additions don't lend themselves to depiction in a gallery of screenshots. This build offers some refinements in the animations that accompany windows opening and closing, for example, and it introduces new three-finger gestures for precision touchpads such as those found on the Surface Pro. It also adds support for MKV video files, a format that has never previously been officially supported in Windows.
   In the remainder of this gallery, I call out some of the changes you'll see if you install this build for yourself.
    
   Source : http://www.zdnet.com/ .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.