Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, am un processor in 9600K cu o place video gtx 1660 SUPER OC (asrock b365 pro4 placa de Baza si 16gb rami 2666 frecventa). Recent am vazut ca gpu-ul sta in 0% usage pe cand cpu-ul este aproape 100% usage-ul, din ce am citit pe net imi spune ca am un bottleneck la cpu. (tin sa mentionez ca cpu-ul este OC + ca a fost fortat in ultima perioada si a avut temp aproape de 70°) personal ma gandesc ca cpu-ul nu a mai putut rezista si prin asta s-a ajuns la bottleneck. initial am vrut sa cumpar varianta i5 9600KF pentru ca am auzit ca este mai ok decat ceea ce am eu, in schimb daca as inlocui cpu-ul actual cu i5 9600KF ar merge totul la fel de bine ca inainte? Sau trebuie sa schimb altceva? De exemplu in jocuri sau continut 4k gpu-ul urca in load pana la 15%-20% rareori creste mai mult (mentionez: problema o am de cateva zile)

Posted

Singura diferenta intre i5 9600K si 9600KF e lipsa procesorului grafic integrat in ultimul. Depinde si ce anume faci cu PC-ul tau, daca usage urca intre 15-20%, poate insemna ca nu are nevoie de mai mult de atat. 70 de grade C nu e chiar asa de mare temperatura, cam ce sare de 80 ar trebui sa-ti faci griji. De asta ar fi bine sa treci la un cooler CPU aftermarket, in special daca faci si overclock. Bootleneckul real il vezi doar in jocuri cu cerinte mari, gen Cyberpunk 2077, Hitman, Middle-Earth Shadow of War etc.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.