Jump to content

Radeon RX480 nu instaleaza driverul

Recommended Posts

Salut, baieti.

Poate s-a mai confruntat cineva cu o problema similara si ma poate indruma cum se poate rezolva.

Am luat o placa SH MSI Radeon RX480 Gaming X 4 GB, am montat-o in unitate, tot incerc sa-i instalez driverul si nu vrea.

In GPU-Z o recunoaste, dar nu-i recunoaste clock speed, BUS speed, bandwidth etc.

Am incercat sa sterg absolut tot ce inseamna driver, inclusiv cele instalate automat de Windows cand a detectat placa, si nimic. Este prima oara cand folosesc tehnologie AMD, si deja imi pare rau ca am ales asa ceva. Folosesc driver luat de pe siteul celor de la AMD, nimic altceva.

Din ce mi-a zis baiatul de la care am cumparat-o, placa a fost folosita la minat Etherium. Dar de functionat, functioneaza cat de cat.

Driver isntall.PNG

Deci, cel mai probabil tot eu imi voi raspunde la intrebare - pe jumatate.

Placa a fost minata si pasta termala deloc schimbata in toti acei ani de minat. Are sigiliul pe surub, deci canci mentenanta. Foarte probabil cipul in sine sa fie prajit, sau memoriile sa fie duse din cauza minatului. M-am ales cu un bibelou frumos, in schimb. :)

Mai revin cu o tentativa de a reinstala placa - de data folosing DDU Display Driver Uninstaller. Chiar si dupa ce sterge absolut tot ce inseamna fisiere de AMD/NVIDIA, inclusiv registry keys din Windows, tot nu merge. De unde tind sa cred ca foarte probabil memoria placii e dusa.

Placa o voi da inapoi saptamana asta si mai incerc inca o data cu alt model, dar aceeasi configuratie - un Radeon RX480 NITRO+. Vedem cum merge si cu accea.

EDIT: am uitat sa mentionez faptul ca tot arunca eroarea Code 43 in Windows. Asta inseamna probleme de natura software sau hardware. Din moment ce reinstalarea de 100 de ori a driverului nu rezolva, foarte probabil sa fie o problema de natura hardware.

• 2 weeks later...

Inca un update pentru acest topic - am incercat cu o placa identica RX 480, dar versiunea NITRO+. A functionat doar cu versiunea de driver ce vine pe CD-ul din fabrica. Daca isi face update, nu mai pleaca.

Am sa caut ceva pe nVidia si ma limitez la ei, nu am incredere deloc in produsele AMD :))