Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut,

n-am mai postat de ceva timp un proiect de-al meu pe aici, dar cred că ăsta chiar merită pus :)

Am lucrat în ultima perioadă la Witch:
https://witch.pw

E practic un serviciu de monitorizare pentru website-uri, dar am vrut să meargă ceva mai departe de clasicul "site-ul răspunde cu 200 deci totul e ok".

Pe lângă HTTP + TLS, poate face și verificări reale în Chromium, gen:
- dacă nu se mai încarcă CSS / JS / alte asset-uri
- dacă dispar elemente din pagină
- schimbări de DOM
- diferențe vizuale
- probleme care apar doar în browser, chiar dacă serverul răspunde normal
- verificări din mai multe regiuni

Am lucrat destul de mult mai ales la partea de false positives, pentru că n-am vrut să ajungă genul de monitor care trimite alertă de fiecare dată când se schimbă un banner sau un script third-party are o problemă.

Chiar azi am găsit un bug interesant în propriul meu browser proxy: un site făcea redirect din /forum în /forum/, iar proxy-ul urmărea redirectul intern dar Chromium păstra URL-ul vechi. Rezultatul era că toate asset-urile relative se rezolvau greșit și Witch practic strica singur pagina pe care după aia o raporta ca stricată :))

L-am reparat și am adăugat teste pentru cazul ăsta, dar fix genul ăsta de situații vreau să mai găsesc acum pe site-uri reale.

Planul free are monitorizare HTTP + TLS și nu cere card.

Dacă are cineva chef să-l încerce pe un site de-al lui și găsește ceva dubios, false positive, pagină randată greșit sau orice alt bug, dați-mi un semn.

Sunt curios și ce părere aveți de idee în general, mai ales voi care administrați site-uri de ani de zile.

👨‍💻 Developer din 2015 | IPS Templates | Custom Apps | Hosting

🔗 xodo.ro – proiecte smart pentru comunități de gaming

📩 PM me pentru colaborări

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.