Jump to content

Recommended Posts

Posted

La finalul lunii februarie, Lenovo a lansat în România noi modele de laptop-uri, mai exact: T410s, T410 şi T510 şi noua serie Lenovo ThinkPad Edge.

Noi am avut in ultimele 2 saptamani ocazia sa testam modelul T410 si putem spune ca sunt păstrate foarte multe elemente de la vechiul T400, o buna parte dintre ele tinand de brandul Lenovo, insa sunt adaptate cerintelor pietii.

lenovoa.jpg

Design-ul este unul elegant, modern, dar foarte asemănător cu cel al vechiului T400. Şasiul şi carcasa sunt construite din materiale de calitate superioară, asigurând produsului o rezistenţă sporită. Nu lipsesc fibra de carbon si balamalele speciale. Este un model subţirel, compact, elegant şi mobil.

Ca si specific Lenovo, are trackpad care s-a dovedit precis si usor de utilizat.

Am întâmpinat probleme la tastarea rapidă, asta deoarece tastele au o formă care te obligă să le apeşi central, lucru care duce la scăderea vitezei de tastare. Riscul de a face greşeli la tastarea rapidă este destul de mare.

lenovo_thinkpad_t410_19.jpg

Imaginea redată este clară, luminoasă şi cu unghiuri de vizibilitate bune. Datorită balamalelor speciale, ecranul se poate rabata până la 180 de grade, noi considerând acest lucru ca fiind un avantaj. Are si picoruse de cauciuc care impiedica launecarea si asigurao mai buna ventilare.

Modelul are un sistem de evacuare a apei din tastatură, foarte utila in cazul accidentelor.

Configuraţia modelului Lenovo ThinkPad T410 testat:

Procesor – Intel Core i7-620M ( 2.66GHz 1066MHz )

Sistem de operare – Windows 7 Professional 64

Memorie – 4 GB DDR3 SDRAM 1066MHz

Display – 14.1 ” WXGA+ LED 1440×900

Placa video – nVidia NVS 3100M – 256MB

Pointing device – UltraNav (TrackPoint and TouchPad)

Hard Disk – 250GB

Unitate optică – DVD Recordable (Dual Layer)

Baterie – 9 Cell Lithium-Ion

Placa de reţea – Intel Centrino Ultimate-N 6300

Bluetooth – Bluetooth Version 2.1 + EDR

Finger Print Reader

cpu_z_1.jpg

Conectivitate

Lenovo ThinkPad T410 este echipat cu:

- în partea stângă se găseşte: 1 x VGA, 3 x USB, 1 x RJ-45, 1 x HDMI;

- în partea din spate: 1 x DC-in, 1 x RJ-11;

- în partea dreaptă: 1 x USB special, 1 x FireWire 1394, 1 x eSATA, 1 x Express Card, 1 x Ieşire căşti, 1 x Intrare microfon, 1 x slot de blocare Kensington;

- în partea din faţă este 5-in-1 Card Reader;

- Lângă touchpad se găseşte Finger Print Reader.

Portul special USB este de alimentare. Prin el vă puteţi încarca diferite dispozitive şi periferice, atât în timpul funcţionării laptop-ului cât şi atunci când acesta este oprit, însă trebuie să fie alimentat de la priză.

De remarcat este şi camera web de 2MP. Imaginile sunt destul de clare chiar şi la o lumină cu intensitate scăzută. Am testat-o la o conferinţă pe web şi a fost destul de bine.

În schimb, ne-a dezamăgit sistemul audio. Este format din 2 boxe, care sunt situate pe părţile laterale ale tastaturii şi care au o putere redusă.

Hard Disk-ul de 250GB şi cu 7200 rpm redă informaţia în 16.5ms, cu o rată de transfer medie de 85.1MB/sec.

Placa video dedicată îşi face treaba bine. Am navigat uşor pe internet, am făcut randări, decodări şi chiar ne-am jucat. Dacă ar fi să facem o paralelă între ThinkPad T410 cu placa video dedicată şi ThinkPad T410 cu placa video integrată, am constata că nVidia NVS 3100M face diferenţa. Are 256MB RAM, frecvenţa procesorului grafic este de 606MHz, iar cea a memoriei este de 810MHz. Pentru cei cu pretenţii mai mari, recomandăm modelul cu placă video dedicată, chiar dacă este puţin mai scump.

Punctele forte ale lui Lenovo ThinkPad T410:

- sistemele de securitate

- portabilitate – greutatea de aproximativ 2.5Kg (poate varia în funcţie de configuraţie şi baterie)

- configuraţie

- display

Punctele slabe ale lui Lenovo ThinkPad T410:

- tastatura;

- preţ;

- sistem audio.

Adevărul este că nu prea avem ce să punctăm negativ...În afară de tastatură şi de pret, altceva nu ne-a dezamăgit. Un model din seria Lenovo ThinkPad T410 a fost adus şila noi. Mai exact, varianta cu procesor Intel Core i5, 2 GB memorie RAM, placa video integrată, 320 GB HDD-ul şi bateria cu 6 celule. Review Integral

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.