Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am achizitionat recent un sistem cu un procesor intel pentium dual core E2200 , 2.2 GHZ cu 1mb L2 cache. Pe langa alte ciudatenii intalnite prin bios in legatura cu el, as vrea sa ma lamureasca totusi cineva cu o chestie! La click dreapta pe my computer cand apar specificatiile sistemului si frecventa procesorului, imi apare destul de frecvent 1.19 GHZ in loc de 2.2 GHZ. Tot asa si intr-un CMD in care scriu systeminfo si dau enter! mai exact frecventa variaza de la minut la minut, cand arata normal, 2.2, cand arata 1.19.. Recunosc, nu sunt obisnuit cu procesoarele dual, triple, quad, core, etc.. asa ar trebui sa se comporte ori e vreo setare ce trebuie sa o fac in bios? chiar asa ar trebui sa varieze frecventa???

Posted

Iti arata 1.19GHz pentru ca atat foloseste in acel moment. Daca folosesti o aplicatie ce are nevoie de putere mai mare, atunci o sa urce si frecventa procesorului. Cand nu folosesti calculatorul intensiv consuma si mai putina energie decat atunci cand merge la putere maxima. Sper ca m-am facut inteles... daca ai si alte nelamuriri posteaza aici si voi incerca sa iti raspund.

Stiri IT

I'm not scared of dying, i did it before. Do you think you can defeat me? Then, prepare to go to war.

Posted

Iti arata 1.19GHz pentru ca atat foloseste in acel moment. Daca folosesti o aplicatie ce are nevoie de putere mai mare, atunci o sa urce si frecventa procesorului. Cand nu folosesti calculatorul intensiv consuma si mai putina energie decat atunci cand merge la putere maxima. Sper ca m-am facut inteles... daca ai si alte nelamuriri posteaza aici si voi incerca sa iti raspund.

EDIT: Scuze, nu stiu de ce s-au pus doua posturi.

Multumesc de raspuns! as mai fi interesat de o lamurire.. procesorul asta, dual core e2200 la 2.2 ghz l-am luat ieri cu o placa de baza MSI cu chipset intel destul de nou aparut, marog, nu stau sa dezvolt acum specificatiile, dar daca e nevoie am sa le postez! ideea e ca fsb in bios imi arata ca fiind 200, si nu-l pot modifica, nu stiu de ce. am inteles de pe la cineva ca de fapt el se multiplica cumva astfel incat sa dea fsb real al procesorului care este de fapt 800. In alta ordine de idei, am un laptop MSI cu un core 2 duo t8100 la 2.1 ghz , care raman asa in orice moment, nu-si modifica frecventa in functie de aplicatii... oare de ce procesorul desktopului face asa si cel de la laptop nu? tot intel e si ala... poate par pueril in afirmatii, dar nu pot spune ca-s tocmai la curent cu informatiile despre dual core-uri.. :) apreciez un reply, ms

Posted

FSB-ul default este 200, acesta se creste cu ajutorul multiplicatorului din BIOS atunci cand se face overclocking. Deci este bine asa cum este. Referitor la laptop.. ce model este ? Te intreb pentru ca si eu am unul MSI GX600 de pe care scriu acum cu acelasi procesor T8100. Nici mie nu imi arata in proprietatile My Computer ca isi schimba fecventa, insa in CpuZ se vede clar cum variaza. Sper ca ti-a fost de folos.

Stiri IT

I'm not scared of dying, i did it before. Do you think you can defeat me? Then, prepare to go to war.

Posted

FSB-ul default este 200, acesta se creste cu ajutorul multiplicatorului din BIOS atunci cand se face overclocking. Deci este bine asa cum este. Referitor la laptop.. ce model este ? Te intreb pentru ca si eu am unul MSI GX600 de pe care scriu acum cu acelasi procesor T8100. Nici mie nu imi arata in proprietatile My Computer ca isi schimba fecventa, insa in CpuZ se vede clar cum variaza. Sper ca ti-a fost de folos.

multumesc de reply! Da, am exact acelasi model, negru glossy black, MSI GX600PX, luat acum 2 ani de pe www.cel.ro , 26 de mil, parca am dat pe el, cu core 2 duo t8100 , 3gb ram, GeForce 8600 MGT.

is f multumit de el, face fata cu stoicism la cum il frec eu(jocuri terminate am vreo 25 minim, pe el) :) ramane problema racirii si temperaturii GPU care vara ma rupe, sub 72 grade stand by nu scade, cu tot cu cooler sub el! am vrut sa iau la vremea aia un desktop replacement, am reusit, da e prea pretentios, trebuie avut grija,componentele nu-s racite deloc, fiind inghesuite in carcasa aia mica.. da na, asta e, nu e singurul laptop gamer care are mici inconveniente :) La procesor, asa este, nu variaza la click dreapta pe my computer si properties, ramane 2.1 ghz constant, si la fel si in systeminfo in CMD . cu CPU-z inca nu l-am probat, urmeaza :) vroiam sa fiu sigur de frecventa aceea variabila la dualcore-ul de la desktop, dar daca m-ai asigurat ca nu e o problema, is un pic mai linistit acum !

Posted

Nu trebuie sa iti faci griji cu variatia de putere a procesorului. "De vina" este tehnologia Intel Enhanced SpeedStep, care asa cum a spus si GodsOtherHand este asemanatoare cu Cool'n'Quiet de la AMD.

Stiri IT

• 3 weeks later...
Posted

da, poate am sa-i dau disable din bios la Enhance Speed Step, am observat pe net ca e utila in mod special pentru sisteme portabile, in ideea ca reduce drastic temperatura de lucru a procesorului in principiu, prin alternanta de frecventa in functie de aplicatie, pe cand la un desktop nu stiu daca e tocmai potrivita functia asta, fiind destul de bine ventilat si procesorul si carcasa, si cu temperatura constanta 45-48 grade stand by mereu!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.