Jump to content

Cum Sa Creati O Imagine Partitiei / A Sistemului Windows 7 ?

Recommended Posts

Posted

Imaginea de sistem reprezinta copia fidela a unei partitii, inclusiv a sistemului de operare, a aplicatiilor instalate si a fisierelor personale. Utila pentru rezolvarea unor probleme ale hard diskului sau aparute in rularea sistemului, acesta poate fi creata manual sau in mod automat de catre Windows. In conditiile in care copia de siguranta este formatata utilizand sistemul NTFS, dispune de suficient spatiu si ii permiteti Windows-ului sa aleaga fisierele carora sa le faca o rezerva, atunci optiunea Backup and Restore face automat o copie de siguranta a fisierelor, creand o imagine a programelor, a tuturor driverelor si setarilor registrilor.

imaginesistem.png

Pentru a face o imagine unei partitii, urmati instructiunile de mai jos:

1. Mergeti in: Start -> All Programs

2. Navigati la Maintenance si dati click pe optiunea Backup and Restore

3. Selectati optiunea Create a system image aflata in panoul stang.

4. Selectati locatia unde doriti sa faceti copia de siguranta a partitiei calculatorului dumneavoastra.

5. Alegeti un dosar aflat in retea, daca aceasta optiune este disponibila, dand click pe Select. Introduceti numele de utilizator si parola si dati click pe OK.

6. Click pe Next pentru a continua. Bifati partitia pe care doriti s-o includeti pe langa selectia predefinita a sistemului.

7. Dati click pe Start backup.

8. Introduceti un CD sau un DVD daca vi se cere acest lucru si dati click pe OK. Daca vi se solicita formatarea discului, selectati Format.

Succes :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Modalitatea prezentata mai sus e similara cu ce face Norton Ghost sau Acronis True Image, numai ca e facuta in acest caz de Windows??

Practic imaginea scrisa eventual pe un dvd sau salvata pe hard, poate fi folosita pentru un restore ?

Intreb pentru ca am fost tentat de multe ori sa fac si eu back-up la C:\, eventual dupa un format lung si un reinstall obositor, dar nu prea am experienta cu imaginile de back-up!

Cu ce sunt mai bune Back-up-urile facute de alte programe in afara windows-ului?

Posted

Modalitatea prezentata mai sus e similara cu ce face Norton Ghost sau Acronis True Image, numai ca e facuta in acest caz de Windows??

Practic imaginea scrisa eventual pe un dvd sau salvata pe hard, poate fi folosita pentru un restore ?

Intreb pentru ca am fost tentat de multe ori sa fac si eu back-up la C:\, eventual dupa un format lung si un reinstall obositor, dar nu prea am experienta cu imaginile de back-up!

Exact !

Cu ce sunt mai bune Back-up-urile facute de alte programe in afara windows-ului?

Pai, raspunsul la aceasta intrebare ar fi caracteristicile mai stufoase, si poate, calitatea..

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.