Jump to content

Recommended Posts

Posted

Otetul de mere este un produs bogat in minerale si,in special in potasiu.Otetul de mere se poate prepara si in casa,folosind reteta indicata in continuare.

Merele se spala,se inlatura partile putrede sau viermoase,dupa care se strivesc sau se rad.Terciul se pune apoi intr-un vas potrivit ca marime.Se toarna apa calduta care,in preamabil,a fost fiarta (0.5L la 0.4kg de terci de mere).Pentru fiecare litru de apa se adauga 100g de miere.Pentru a grabi fermentatia,se mai poate adauga 10g de drojdie de bere pentru fiecare litru de apa.

12k_otetdemere2.jpg

Vasul continand acest amestec se pastreaza acoperit cu tifon,intr-o incapere cu temperatura de 20-30°C,iar in primele 10 zile terciul se amesteca de 2-3 ori pe zi.Dupa ce a avut loc fermentatia alcoolica,cidrul (vinul de mere) se strecoara printr-un tifon si se trece intr-un alt vas,larg la gura,in care se continua fermentatia acetica.Fermentatia s-a terminat cand lichidul se linisteste si se limpezeste.

Otetul de mere se trage in sticle care se astupa si se pastreaza la loc intunecos.

365746635m.jpg

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.