Jump to content

Ce Este Retina Display ?


gaby

Recommended Posts

Retina display este un termen folosit de compania Apple, introdus pentru prima oara in anul 2011 odata cu lansarea iPhone 4S, echipat cu un ecran de 3.5 inch pe diagonala (cu rezolutia de 960x640, adica 326 pixeli pe inch (ppi)), pentru a desemna un tip de afisaj electronic cu o densitate foarte mare de pixeli, astfel incat ochiul uman nu poate observa pixelii individuali de la o distanta normala de citire.

Ecranele de tip Retina Display, un piixel are marimea de 78 micrometri, de 4 ori mai mic decat in afisajele LCD obisnuite.

retinadisplay.png

Cativa curiosi din strainatate au desfacut un MacBook Pro (echipat de asemenea cu Retina Display) pentru a afla si dezvalui cateva secrete ingineresti folosite de catre Apple. Interesant de mentionat ar fi faptul ca un afisat de tip Retina Display nu poate fi reparat, acesta trebuind sa fie schimbat in intregime in cazul in care apar defecte.

Sub primul strat al afisajului pot fi gasite o serie de straturi de film care redirectioneaza lumina inaite de a fi trimisa catre ochiul utilizatorului. Straturile de film distribuie uniform lumina pentru a crea o lumina de fundal pentru afisaj. O foaie cu polarizare statica lucreaza in conjunctie cu cristalele de lichid pentru a bloca sau a permite luminii sa ajunga la fiecare dintre cei peste 5 milioane de pixeli:

retinadisplaydezasambla.jpg

Folia care ghideaza lumina este lipita cu un strat foarte subtire de adeziv, in timp ce foloa alba de hartie serveste ca o lumina uniforma pentru fundal:

retinadisplayininterior.jpg

Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa: http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Pro-Retina-Display-Teardown/9493/1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.