Jump to content
Sign in to follow this  
Sebi99

Problema boot

Recommended Posts

salutare , recent am adaugat in pc un hdd de 250 , totul bine si frumos pana cand doresc sa bootez.Prima data au aparut niste linii portocalii cu negru pe tot monitorul , si s-a blocat asa , a2a oara cand am incercat a intrat in setup-ul de windows , spunandu-mi ca nu am drivere.Va las aici cateva poze . https://imgur.com/a/DWfwYaq , am citit pe net ca poate fii de la sursa.. in acest moment detin un i5 4570 , gtx 950 , 8 gb ram 1 hdd de 500 si cel in cauza de 250 , sursa de 500w(mai exact un rs-500-psap-j3) , poate a mai patit cineva si doreste sa dea o mana de ajutor :)) , multumesc.

 

edit : aparent pe imgur calitatea pozelor a scazut consecrabil , imi cer scuze.

Edited by Sebi99

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca scoti HDD respectiv si pornesti PC, totul merge normal?

Nici in BIOS nu te lasa sa intri, sa vezi daca e detectat? Si sa fie setat in Boot Sequence ultimul din lista, de preferat.

Ar putea fi si din cauza sursei, fiind cam la limita cu puterea. GTX 950 cei de la nVidia de obicei recomanda o sursa minima de 400-450W. Tu trebuie sa iei in calcul si restul componentelor - procesor, RAM, HDD sau SSD (cu cat mai multe, cu atat mai mare consumul). i5 4570 mananca doar stand degeaba vreo 85W. 

 

Exact ca tine am patit cand, pe langa 2 SSD, am vrut sa adaug un HDD de 1TB. Si nu pornea, recunostea doar SSD cu windows. Si folosesc GTX 970, care se recomanda un minim de 500W sursa. Inainte aveam o sursa RPC de 500W, si asa mi-am dat seama ca a inceput sa oboseasca. Am trecut la un Seasonic 520W, 80+ Bronze si acum porneste cu toate 3 instalate fara sa "sughita".


                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

De recunoscut il recunoaste , acum am observat , cand vreau sa bootez nu mai merge nici pe cel principal(500gb) fara acela de 250.

Cel de 250gb si in windows mi l-a recunoscut , totul a fost cum trebuie , in schimb nu booteaza , si hdd-ul de 250 face ceva zgomote ( ca si un crancait )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posibil sa ai ceva sectoare duse pe HDD daca face galagie, sa nu mai fie functional. Daca e mai vechi de 3 ani, sunt sanse sa fie la sfarsit de viata.

Ai cumva Windows instalat si pe cel de 250GB? Daca da si nu buteaza, foarte probabil sa fie o incompatibilitate undeva. Poate Windowsul acela a fost instalat pe alte componente/alte drivere si apare un conflict


                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...