Jump to content

Recommended Posts

Posted

Simptome ale unui PC infectat cu spyware/adware:

- Homepage din browser s-a schimbat fara sa stii de ce.
- Un nou toolbar apare in browser, fara sa il fi instalat cu buna stiinta.
- Programe necunoscute acceseaza internetul.
- Apar noi shortcut-uri pe desktop sau in system tray, fara sa le fi pus acolo cu buna stiinta.
- In Favorites apar noi linkuri sau foldere cu linkuri.
- PC-ul se misca mai incet.
- Apar PopUp-uri mereu.
- CPU este folosit excesiv.
- AdAware sau Spybot S&D nu mai functioneaza cum trebuie.
- La fiecare search ajungi la o pagina care nu ar fi trebuit sa apara.
- Antivirusul si/sau firewall-ul au fost oprite.
- Nu poti accesa Task Manager, RegEdit, MSCONFIG: apar si dispar imediat dupa ce incerci accesarea lor.

Software anti-spy:

Cele mai bune programe anti-spy in acest moment sunt:
1. Ad-Aware SE Personal 1.06 (gratuit): :link:
2. SpyBot - Search & Destroy 1.4 (gratuit): :link:

Multi anti-virusi pot elimina sau depista spyware/adware, de exemplu:

• Kaspersky
  • BitDefender
  • McAfee AV
  • TrendMicro
  • Panda
  • Norton AntiVirus

Cei mai multi producatori AV si-au modificat produsele in asa fel incat sa poata si repara stricaciunile pe care le fac spyware. Din pacate insa nu toate pot fi reparate de AV. In unele cazuri este nevoie si de alte masuri.

Spyware folosesc tehnici mult mai sofisticate de infectare in comparatie cu virusii sau viermii, asa ca este posibil ca un AV (sau alt program) sa nu poata elimina un spyware.

Atentie: unele programe care se auto-intituleza anti-spy aduc cu ele spyware sau sunt de slaba calitate si intra in conflict cu cele enumerate mai sus.
O lista intreaga de programe anti-spy dubioase se afla aici (lista este actualizata periodic): http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm
Citeste un review al programului inainte de a-l folosi sau cumpara. Intreaba pe forum daca cineva a avut probleme cu programul pe care doresti sa-l folosesti.
Articol intocmit cu ajutorul: Softpedia

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Mie de la spyware imi apare o eroare: cand intru in My Computer si in folderele din el

pctrc1.jpg

" N-am, pleacă ! "

Posted

Ce vrea sa zica? De unde sa iti dea anti-spy?Eu asa inteleg ca spune acolo la sfarsit din imaginea ta... :-? Ai dat click pe OK?Daca da,ce sa intamplat dupa?Sunt foarte curioasa.

PS:In C: ti s-au sters fisiere importante din Windows,nu stiu cum te mai poate ajuta acum ceva,doar sa repui Windows cred ca merge... :-?

2uek0t1.jpg
Posted

Nu trebuie sa imi traduci sau sa imi explici ce sa fac pentru ca stiu....eu doar am pus o eroare provocata de spyware.

P.S. Nu mi-a sters nimic din Windows si nu imi mai apare nici o eroare.Am rezolvat-o fara sa schimb windows. :ot:

" N-am, pleacă ! "

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.