Jump to content

andreimazilu

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

andreimazilu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Ideea e ca eu ma ocup de service-ul calculatoarelor din firmele lor si de site-urile lor si ei ar vrea sa ma ocup de asta ca sa nu mai plateasca alta firma si sa ma ocup eu de tot.
 2. pai cam asa sta treaba cu astia. eu locuiesc in Basel si pe aici sunt multi turci care sunt fara nicio ofensa nimanui cam retardati. De aceea ei vor sa ma ocup eu de tot si sa ma traga pe mine la raspundere daca li se intampla ceva. le-am explicat ce mi-a zis ghost ieri si cica google le fura datele.Daca totusi aveti alte idei le-as primi cu mare recunostinta. PS Ma gandeam la ceva de genu un cloud privat ceva de genu dropbox numa ca sa inchiriez un server dedicat si sa il configurez. Nu stiu daca e ok dar alta idee nu am.
 3. Cam asa sta treaba: -am niste firme de contabilitate care vor sa isi mute programele de genu Office, programe de contabilitate, etc pe un server ca ei sa nu aiba mare lucru pe calculatoarele proprii, dar si toate fisierele pe care le detin in legatura cu tranzactii, acte documente importante, etc. Ei vor sa poata accesa de oriunde aceste programe dar si fisierele pe care le au pe server. Pe langa asta vor sa fie si un server de exchange pentru as sincroniza agenda cu toti.Cam astea sunt cerintele pe care le au ei. De aceea eu insist cu securitatea pentru ca vor fi fisiere importante si nu vreau sa am probleme. Eu m-am gandit ca un server virtualizat si folosita o conexiune prin vnc. Cum sa fac toate aste sunt un mister pentru mine si de aia tot pun intrebari idioate pentru ca eu ma pricep la web-design si nu prea am cunostiinte mari de retelistica dar invat foarte repede si am asa cat de cat idee din ce mi-ai zis tu si Dan pana acum. Serverul il voi cumpara eu si il voi tine la mine, configuratia este cea descrisa mai sus, iar restul detaliilor daca ai putea sa mi le zici tu ar fi perfect (cate ip-uri imi trebuie, cate conexiuni, daca imi trebuie domeniu). Daca m-ai indruma pas cu pas cum sa fac totul pe linux ar fi foarte bine deoarece windows server 2008 este foarte scump plus ca am citit ca trebuie licenta CAL pentru fiecare user. Sau daca ma poti indruma catre o alta modalitate mai buna. Multumesc foarte mult.
 4. Vin cu o alta intrebare daca se conecteaza simultan 2-3 clienti prin ce program vpn ar fi cel mai bine? TeamViewer la versiunea de corporate am inteles ca ofera doar 3 conexiuni simultane? sau am inteles eu gresit cum functioneaza.
 5. Mersi mult gh0st si Dan O. ...... imi prind bine sfaturile voastre iar daca mai aveti idei in legatura cu asta va rog sa le postati poate mai e cineva in situatia asta si sunt bune cateva sfaturi de inceput
 6. ideea ca toate conectarile sa fie remote nu din acelasi loc.....prin vpn cred ca cel mai bine nu?
 7. Acum din ce am inteles de la voi am 2 variante: 1. Sa instalex win server si AD si as putea sa o scot la capat(desi nu am incredere in siguranta datelor si am inteles ca si consumul de resurse e cam aiurea) 2. sa intalex XENserver pentru virtualizare iar pe fiecare server nou sa instalez un sis de operare(?), desi xen pare o solutie buna e cam scump la 1000$. Corectati-ma daca gresesc
 8. configuratia asta ar fi ok? Procesor: Intel xeon Quad Core E5345 (2,33ghz); 2 procesoare instalate;8mb cache l2 ;fsb 1333; Rackabil: Da; Format 2U; Memorie: 8 g ddr2 Ecc 533/677 HDD:2x73 gb SAS 10k; posibilitate upgrade hdd uri ; in loc de alea de 73 2x1tb? Optic:Dvd rom Raid:DA ; 0,1,2,5..; Placa de retea:Da; 2 gigabituri integrate Surse alimentare: 2x700w ;
 9. pai doar file sharing, email si un exchange pe fiecare terminal
 10. Componentele nu sunt cumparate pentru server doar imi "asamblez ideile" ca sa zic asa. Cel mai mult pe mine ma intereseaza sa fie un serviciu rapid(conectare rapida, file sharing la fel, totul rapid) acum in legatura cu placile de retea zici sa folosesc o placa de retea pentru fiecare masina virtuala, iar daca instalez Xen pe o masina virtuala as putea sa fac cateva teste cu el? Office-ul as vrea sa fie instalat pe terminal pentru ca eu vrea ca fiecare utilizator sa poata sa se conecteze de pe orice device.... chiar si mobil, as putea face asta?
 11. Multumesc de raspuns, ideea este ca am nevoie ca totul sa fie cat mai legal pentru ca vor fi companii beneficiarele serviciilor. Intrebarea mea este daca cam ce configuratie ar trebui sa aiba serverul pentru sa zicem 5 companii cu cate 10 utilizatori fiecare (care vor lucra aproape in acelasi timp tot timpu)iar pentru managementul de drepturi pentru fiecare si pentru remote ce program imi recomandati?
 12. Salut baieti si fete, Ma numesc Andrei si dupa ce am vizionat mai mult timp forumul din postura de guest am decis sa ma inregistrez si eu. Asa cum zice si titlu topicului as dori sa stiu ce programe sunt cele mai bune pentru imparti un server dedicat in mai multe masini virtuale (vps) si apoi sa imi instalez pe ele un sistem de operare pe care as vrea sa stochez fisiere si sa instalez programe(gen Office) si sa fie accesat remote fiecare server/baza de date facut prin vpn dar fiecare utilizator sa aiba anumite drepturi pe care sa le aiba( sa poata doar vizualiza, sa copieze documente, stergere, etc) si cel mai important securitatea datelor. Acum din ce m-am documentat linuxul este mai bun decat win pentru ca izoleaza bine resursele prin XEN si serverul de fisiere Samba dar nu ma pricep pre bine la linux de accea daca aveti macar niste sfaturi sau tutoriale sau macar o baza de unde sa incep as fi foarte recunoscator. Multumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.