Jump to content

procesor

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

procesor's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Asa,am facut, am resetat si biosul (i-am scos bateria; de fapt am urmat pas cu pas instructiunile de pe siteul la care m-ati trimis) dar degeaba, nimic nu s-a schimbat decat setarile din bios pe care le-am reconfigurat in oarece masura (intrucat fenomenul e acelasi cred ca nu prea mai conteaza). Oricum, multumesc foarte mult tuturor pentru implicare!
 2. Si de ar fi asa, de ce nu a bootat nici de pe stickul bootabil cu ubuntu desi stickul era verificat ca functional? Nu. Daca imi zici ce implica si cum se face, incerc; oricum calculatorul e ca si aruncat.
 3. Hirens.BootCD.13.2 Repet, pe acest calculator merge, pe acela, nu.
 4. Itrucat vreau sa imi booteze de pe Cd, normal ca i-am dat F11 si el intra in fereastra de alegere a unitatii de pe care sa se faca bootarea; am ales sa imi booteze de pe unitatea CD rom si nu dupa hard; numai ca desi am optat pentru CD rom si i-am dat enter, el se duce automat tot in meniul de alegere a modului debootare (acolo de unde e posibil sa se aleaga si Safe Mode, nu acolo unde se face alegerea unitatii de pe care sa booteze)unde e setat implicita optiunea "Start normaly ..."
 5. Din nefericire nici de pe noul CD bootabil cu Hiren's .../Mini-Win, nu booteaza, intra direct tot in meniul obisnuit de alegere a optiunii de start si astepta 30 sec. dupa care incearca ca si pana acum sa booteze dar se reseteaza ca si inainte. Am verificat, pe calculatorul acesta merge, booteaza, dar pe acela nu.
 6. Am reusit sa revin la situatia initiala (cred); am incercat toate variantele si hardul e recunoscut daca jumperul are contact pe ultima pozitie stg. (cum privim inspre el).
 7. Am considerat ca l-am reasezat exact unde a fost initial, ca hardul sa fie master, dar poate ma insel, postez imagini cu hardul ca sa imi ziceti daca am gresit: http://simplanaturalete.blogspot.ro/2014/11/jumper.html Eticheta de pe hard e asezata invers fata de parte in care se afla jumperul (se citeste dinspre capatul opus jumperului) si poate nu mi-am mai adus eu aminte cum a fost si am interpretat eronat? Si nu inteleg de ce arata cate doua jumpere.
 8. Vad a nu imi mai primeste imagini de nici o marime. In bios imi zice: Primary IDE Master Not installed Primary IDE Slave GCR-8... Secondary IDE Mast.. Not inst... Secondary.... Not ...
 9. Mersi, nu observasem conrtinuarea. Asa e si al meu, numai ca e negru, ,, hai sa pun o imagine:
 10. Asa imi pare si mie, dar ce fac? Are si din cat imi amintesc si inteleg, l-am pus tot acolo. Da, am incercat sa il fac slave pe hard si master pe CD rom. In bios imi zice ca "Nu e instalat" (ceva de genul), desi toate sunt la locul lor.
 11. Primul mesaj pe care mi-l da acuma este acesta: Iar al doilea, acesta: Nu stiu exact ce imi cere; cablul de date e al lui si e la locul lui, jumperele le-am reasezat unde erau iar in fereastra din bios nu gasesc ce anume se poate schimba.
 12. Nu stiu ce sa zic de primele 4 cauze, orice e posibil dar concret, calculatorul are o problema, cea despre care v-am scris si poate fi harddiscul. Ca si cand nu era suficient, am schimbat cablul de date (e acelasi cablu si pentru hard si pentru cd rom) si am mai umblat si pe la jumper iar acuma nu mai gaseste deloc hardul si imi da un mesaj scris cu rosu legat si de master si slave (mai incerc azi, ieri nu prea ma avut timp si oricum nu mai stiam ce sa fac; a mai dat acest mesaj cand l-am pornit cu cablul de date deconectat de la hard dar dupa ce l-am conectat si-a revenit, acuma insa nu isi mai revine). Am schimbat pasta dar degeaba. E prafuit, o sa il suflu azi. Referitor la sfatutile din siteul indicat, ei zic: "Depanare complexă Această secțiune oferă unele fundal tehnice despre cauza acest mesaj de eroare și de ce pot fi generate. Acest comportament poate apărea dacă oricare dintre următoarele condiţii este adevărată: Computerul utilizează un controler de hard disk Ultra Direct Memory Access (UDMA) și următoarele condiții sunt adevărate: Utilizați un cablu conector standard de 40 fire pentru a conecta unitatea UDMA la controler în loc de cablul necesar 80 de fire și 40 de pini. Setările de bază intrare/ieșire (BIOS) sunt configurate pentru a impune moduri UDMA mai rapide. Sistemul de fișiere este deteriorat și nu poate fi montat. Scopul acestui mesaj de eroare este pentru a preveni următoarele două lucruri: Pierderi de date potențiale provocate prin utilizarea unui cablu IDE incorect pentru moduri UDMA mai rapide. Un cablu IDE este un tip de cablu utilizat pentru conectarea de dispozitive de stocare, cum ar fi hard diskuri, în interiorul unui computer. Accesului continuu la o unitate în care sistemul de fișiere este deteriorat Informații tehnice despre eroare Notați al doilea parametru (0 xbbbbbbbb) în mesajul de eroare. Poate fi necesar să regenereze eroare pentru a scrie în jos. Dacă al doilea parametru (0 xbbbbbbbb) din eroarea Stop este 0xC0000032," Da e UDMA, asa scrie in bios ca UDMA e setat pe auto si asta banuiesc ca ar contrazice varianta ca ar fi setata impunerea de moduri UDMA mai rapide (ma cam depaseste). Cablul si orice altceva au fost ale lui de la mama lui (numai cablul de date l-am inlocuit eu ieri si apoi l-am utilizat iar pe cel vechi din cauza noii probleme despre care am scris mai sus). Parametrul dupa cum se poate vedea in imaginea pe care am atasat-o zilele trecute, nu e 0xC0000032. Daca nu am inteles sau mi-a scapat ceva din instructiunile de pe site-ul cu pricina, va rog sa imi spuneti. Da Da Nu stiu ce insemna OS (cablul de date e comun pentru hard si cd-rom); daca insemna Sistem de Operare, banuiesc ca e acelasi, nici nu stiam ca e posibil sa nu fie; totul e clasic (ce-i drept unul din prieteni pustiului se ma pricepe la computere si ma pot astepta la orice).
 13. Am incercat asta de multe ori fara rezultat (la acest PC, e F11). Nu pot formata intrucat nu ajung niciodata in acea etapa, se reseteaza inainte de asta, mereu si mereu. Atat cd-ul cat si stickul sund valide intrucat pe acest calculator de pe care scriu pot boot-a de pe ambele! Daca in aceste conditi in care ambele sunt ok, consideri ca se mai justifica ceea ce ai zis in ultima fraza, o sa incerc si asta.
 14. Am pierdut din vedere a aminti depre resetare, nu numai ca nu boo-teaza, dar indifedrent daca ii dau sa boot-eze de pe hard, de pe CD sau stick (ambele boot-abile), nu o face, se reseteaza; de fapt pare a nu vedea CD-ul si stickul, intrucat reactia nu e ca si cand ar incerca sa booteze de pe ele. Ca sa raspund concret; nu am cum sa ajung in acea etapa intrucat se reseteaza inainte de ea. Am incercat toate variantele inclusiv Safe Mode dar se reseteaza in cateva secunde (dupa acel timp de 30 sec. in care ti se cere sa alegi modul de boot-are) dupa ce apare imaginea "Windows" pe ecran, anume atunci cand incearca sa arate ecranul albastru.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.