Jump to content

Recommended Posts

Posted

Va salut baieti!

Am o mica problema. Recent a trebuie sa achizitionez o noua placa de baza , am luat un ASRock G41C-GS.

1.am 2 procesoare , intel celeron 2.80 si intel pentium 4 2.80

( rulez pe Intel celeron , din pacate pentru ca am 2x512 DDR2 dar , 1xplacuta 667 si 1xplacuta 533)si merg cu ele asa

daca montez pentium 4 , in bios imi vede memorile doar de 667/800 si va trebuie sa rulez doar cu cea de 667 )

2. vreau sa imi montez 2GB Team Group la 1333, ma puteti lamuri/ indruma ce sa fac , sunt memoriile compatibile daca procesorul intel pentium 4 2.80 GHz 800MHz?? are vreo legatura?

vreau neaparat 2 GB, daca tot iau sa stiu o socoteala , si nu prea dispun de foarte multi bani . asa am gasit memoriile acelea la 80 de RON.si nu prea stiu ce alte memorii/frecventa as putea gasii in bugetul asta , si se fie compatibl cu ce detin eu. Apreciez un sfat . Multumesc

Posted

Prietene eu am pentium 2.80 dual-dore,placa baza MSI-7nustiu-cat .si eu am rulat niste DDRuri mai slabe pe el,acuma am 2 GB 667Mhz .Nu inteleg la tine ce are de aface procesorul cu DDR-amurile si cu placa.Dc placa ?=pentru ca ea e cea care treb sa iti zica ce procesor iti suporta,pana la ce frecventa pentru DDR si ce tipuri de procesoare. La faza,cum schimbi schimbi procesorul schimbi cerintele pentru DDR suna ciudat,deoarece trebuia sa iti accepte orice tip de frecventa pentru DDR Indiferet de Procesor(Au inceput astia sa faca placile de baza in functie de procesor,alte tipuri de frecvente la DDRamuri?M-as mira !)

Am citit detalile la ASRock G41C-GS si pot sa iti zic ca ti-ar merge direct DDR3 la 1333. "Supports Dual Channel DDR3 1333(OC)/1066/800, 2 x DIMM slots, Max. capacity up to 8GB; Dual Channel DDR2 800/667/533, 2 x DIMM slots, Max. capacity up to 8GB" => APP sigur e acel tip de placa de baza la serie? Aici pe net afirma ca ...:"Max. capacity of system memory: 8GB**" .

Eu zic ca ce doresti tu sa faci este compatibil,dar as dorii sa comenteze si alcineva carei la zii cu stirile IT !

App mai stai si tu 1-2 luni si mai strange banii pentru memorii DDR mai bune si atunci vei stii ce sa iei,dar sfatul meu e sa iei originale cu garantie din magazin,nu de oriunde,ca alfel sa evitii sa iti iei teapa.

Am eu impresia sau pretul la placile de la ASROCK sunt prea joase?am vazut cand am fost asta vara sa fac sistemul unui bun prieten ca aceste placi incepeau de la 160 Ron,mi sa parut ciudat avand in vedere ca mie sa nu fie prost facute,care stie poate sa comenteze ceva in leg de asa ceva?ca habar nu am de ei.

Posted

paul faza a fost , ca m-am cam speriat putin cu rami pentru ca daca schimbam procesoerele imi mergea doar un tip de memorie , de ex pe celeron merge cu 1 GB Ram cu frecvente diverite 667 si 533 , daca montez intel pentium 4 , imi mergea doar cea de 667 ,faza proasta ca daca o monteaz si pe cealanta , incepe si "piuie" si nu se aprinde monitoru.

da placile de baza ASRock sunt acum mai joase la pret , de ex placa mea este in jur de 185 de RON , depinde de unde o iei , spre ghinionu meu nu am avut bani jos si am luato "in rate" si tre sa dau 350 RON.

Memorille care as dorii sa le iau , sunt astea : http://www.azerty.ro/memorii/memorie-teamgroup-elite-ddr3-1333mhz-2048mb-cl9/

Posted

Da cristi,te inteleg. Bine cam aiurea sa dai 180 si sa platesti dublu la rate,hmm mi se pare saf pe fata.in fiine ,combinatia ta,tu stii mai bine. La faza ca piuie si nu se incarca e din legatura sa cu procesorul,posibil sa nul fii pus tu bine sau sa nu se pupe cum trebui.dar de nerecunoscut nu inteleg de ce nu lar recunoaste,ca in descrierea placii spune ca orice tip de memorie in fine.da memorile sunt OK nui problema,desi nu am auzit de TeamElite,dupa descriere sunt perfecte.TOT ce iei vezi sa fie cu GARANTIE !

Posted

sa zicem posibil sa nu il fii pus eu bine , dar logic ca daca nu era pus bine nu ar fi mers nici cu placuta aia de 667 nu?? amandoua nu merg, piuie si black screen la monitor . iar daca scot pe aia de 533 , merge ....confuz.

Posted

da ai dreptate,scz,nu am gandit oricum ceva ciudat se petrece iti dai seama.eu numesc lucrurile astea "handicap" din fabricatie,ceva de genul mia facut la doua memorii ,bine ca erau niste prieteni care lucrau la acea firma,si le am dat inapoi si mi au dat altele,dar culmea facea ca sunt aceiasi marca care le am acuma aceiasi frecventa si aceiasi ram-ii.:)smekerie de tehnologie.sa nu iti vada anumite memorii :P

da la asta ma refeream ca nu se pupa,pentru ca daca le pui pe rand la acelasi procesor ai sa vezi efectul,daca le pui pe amandoua in acelasi timp,aceiasi chiaestie,vezi rezultatul carre difera:P

Posted

da pai am incercat si asa , sa le pun pe rand , mai ales pe pentium pt ca acolo are Mhz mai mare si vede 667/800 si nu merge , o vrea doar pe cea de 667. dar memorile sunt de aceiasi firma kingston , partea cea prosta nu au aceiasi frecventa sunt diferite ,, eh ce sa ii fac .

pai asta era problema paul ..pt ca tare imi e frica sa cumpar memorile alea de 1333 si sa ma pomenesc sa nu mi-le iaa si raman cu ele degeaba ca de inapoiat mai greu.

Posted

problema rezolvata tot are legatura cu procesorul cel putin asa zice in manualul placii de baza . CPU FSB Frequency Memory support frequency

CPU/FSB 533 suporta doar DDR2 533 DDR3 800 . CPU/FSB 800 DDR2 667/800 DDR3 800. daia se tot schimba frecventa pe rami in bios cand schimbam procesorul.

in concluzie ca sa pot pune rami de 1333 trebuie sa am un procesor cu FSB-ul de 1333 MHz.

Multumesc pt ajutor.

topic presupun inchis..??!?!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.