Jump to content

Recommended Posts

• 37 years later...

Posted

1. Se dau doua lumanari care ard fiecare cate o ora. Lumanarile nu sunt omagene, deci nu se poate face nici o corelatie intre timpul de ardere si lungimea lor(de exemplu dak taiem o lumanare in doua parti de aceeasi lungime , acestea nu inseamna ca cele doua parti vor arde cate 30 min.). Se cere sa se masoare ,numai cu ajutorul acestor 2 lumanari , un interval de timp de 45minute.

2Se dau 26 de bile, toate identice, cu exceptia uneia care este mai grea decat celelalte. Sa se descrie un procedeu de determinare, din numai trei cantariri comparative, a bilei celei mai grele. Aveti la dispozitie o balanta.

3. Octavian si-a cumparat un teren pentru a-si face livada. El vrea sa planteze 10 pomi, astfel incat se formeaza 5 randuri de cate 4 pomi. Evident ca un pom poate face parte din mai multe randuri. Cum si-a plantat Octavian pomii in livada ?

4. 10 masini priduc mingii de cauciuc, toate de acelasi fel si de aceeasi masa (10g). intr-una din zile , controlul tehnic a descoperit c auna dintre masini produce mingii avand masa de numai 5g. Cum poate fi indicata masina defecta cu ajutorul cantaririi obisnuite ? se adimite numai o singura cantarire.

5. Un pescar amator, dar istet la matematica, se intorcea odata de le pescuit. Vazandu-l cam posomorat , fetita sa, Laura, i-a iesit nerabdatoare in cale si l-a intrebat : - De ce esti suparat, tata ? ??€

Posted

Haideti curaj de ce nu va bagati niciunul?? :)):)) Eu ca am raspunsurile mi se par destul de usoare dar las la aprecierea voastra asta :P O sa postez si raspunsurile dar mai incolo asa ca pana atunci scrieti ce stiti ca e corect :baby:

Posted

prea greu nu stim :))

P.S. zi raspunsurile :D

Nu-ti risca viata pentru niste fise

Nici daca pare c-ai in fata usi inchise

Tine doar de tine ca prin fapte si cuvinte zise

Sa te-apropii de ce numesti acum vise.

Posted

eu cred ca este posibil atata timp cat omu` are rezultatele la el ... app ai scris "pustele" in loc de "mustele"

P.S. St3aLth nimeni nu stie despre "Tanase" aici

Posted

s-ar baga daca ar sti raspunsurile :) . Daca nu le stie nimeni ce sa faca!

Posted

Pai cred ca ai omis ceva . SI TU POSTEZI :))

P.S. DA-NE RASPUNSURILE ODATA :->

Posted

Solutia problemei se bazeaza pe faptul ca , daca aprindem o lumanare la ambele capete ,timplul total de ardere se reduce la jumatate. Facem sa arda ambele lumanari, prima la ambele capete , a doua doar la un capat. Cand prima se stinge inseamna ca au trecut 30 min. In acest moment, aprindem si celalalt capat de le cea de-a doua lumanare, care va arde astfel 15 minute. Cand ambele lumanri s-au oprit au trecut 45 de minute.

2. Impartim bilele in trei grupe : doua de cate 9 bile si una de cate 8 bile. Asezam in fiecare taler al balantei cate o grupa de 9 bile. Daca balanta indica egalitate inseamna ca bila mai grea se afla in grupa de cate 8 bile. Daca balanta nu indica egalitate ne oprim atentia a grupei de 9 bile care este mai grea. Grupa de 9 bile se imparte apoi in 3 grupe de cate 3 bile. Alegem doua astfel de grupe si realizam a doua cantarire., dupa care grupul in care cautam bila mai grea se rastrange la 3 bile. La cea de-a treia cantarire ,asezam pe balanta cate o bila ca sa vedem care este mai grea, iar in cazul de echilibru bila ramasa inafara balantei este cea cautata. Daca grupele de 9 bile au greutati egale realizam acelasi procedeu si cu grupa de 8 bile.

3. O posibila structura a gradinii lui Octavian este steaua cu cinci colturi. Mentionam ca nu este singura posibilitate.

4. Vom lua de la prima masina cate o minge, de la a doua ??€

• 1 month later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.