Jump to content

Recommended Posts

Posted

Neata

Am urmatoarea problema la care nu-i pot da de cap...

M-am dus la o tanti sa-i montez un router pe o conexiune rds (echipamentul de la rds este un modem adsl). Pasii pe care i-am facut au fost urmatorii:

1. Am scos cablul din calculator si l-am bagat in router in portul WAN

2. I-am sertizat doua cabluri straight, le-am testat si le-am bagat in router si in calculatoare

3. Am asteptat pe fiecare statie sa-si ia ip

4. Am intrat pe pagina router-ului si am facut setarile pentru conexiunea rds, in speta user si parola

Pana acum toate bune si frumoase. In momentul in care si-a luat setarile de la rds a inceput nebunia... adica restartarea continua a router-ului. La calculatoare aparea un mesaj ca nu e bagat cablul, dupa care isi lua ip si o lua de la capat.

Am incercat sa pun router-ul intr-o alta priza de alimentare, l-am resetat si am inceput de la setarile pentru wan. Cum si-a luat setarile a inceput panarama iarasi. L-am resetat din nou, am dat ip-uri statice la calculatoare (conform clasei router-ului), i-am dat din nou setarile de la WAN si dupa resetare iarasi.

Ce am uitat sa specific aici ca dupa fiecare resetare am dezactivat firewall-ul si de la router si de la calculatoare.

Am luat router-ul si l-am pus la mine acasa unde am tot conexiune de la RDS. La mine merge ca uns.

Ce sa mai stiu sa mai fac cu nenorocirea asta? Router-ul este un netgear (http://www.netgear.com/home/products/wired-routers-and-modems/wired-routers/RP614.aspx), cablurile au fost testate si toate sunt sertizate straight.

Va foarte multumesc.

Posted

Salutare

Am reusit sa rezolv problema doamnei. Singura metoda pe care am putut sa o pun in practica a fost inlocuirea router-ului. Se pare ca acest model de router este incompatibil cu modemul RDS-ului (un modem ZTE - nu ma intrebati detalii pentru ca backpanel-ul are doar inscriptii in chineza :crazy: )

Inaninte de a-l schimba i-am pus un cablu sertizat crossover (intre modem si router) si am incercat si un update se firmware. Problema continua sa se manifeste (dupa ce-i fac setarile de conexiune pt rds incepe sa restarteze router-ul netgear).

Multumesc pentru ajutor si sper sa va fie de folos thread-ul acesta pentru viitor.

Posted

Acasa folosesc acelasi furnizor de internet (RDS) cu acelasi tip de conexiune (PPPoE). Diferenta e ca eu nu am nici un fel de echipament, doar cablul de retea (la panou nu m-am bagat sa vad ce si cum e acolo).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.