Jump to content

Qubes - Sistem De Operare Open Source Conceput Pentru A Fi Sigur

Recommended Posts

Posted

Qubes reprezinta un sistem de operare Open Source bazat pe Xen, X Window System si Linux, ce dispune de o arhitectura special creata pentru a oferi o navigare sigura pe Desktop. Acesta poate rula si utiliza aproape orice tip de aplicatie conceputa pentru Linux, cat si drivere Linux. Creatorii Qubes ne promit ca in viitorul apropiat vor include si suport pentru rularea aplicatiilor Windows.

qubes.png

qubes2.png

Sistemul de operare se afla deocamdata in stadiul beta si are o abordare de tipul "Securitate prin izolare". Pentru acest lucru Qubes foloseste ca principiu de baza virtualizarea, avand posibilitatea sa izoleze diverse programe unele de altele sau chiar diverse componente ale sistemului, printre care si reteaua, subsistemul de stocare, etc. Prin aceasta metoda se incearca prevenirea afectarii integritatii sistemului de problemele aparute intr-un subsistem.

qubes1.png

Util de prezicat ar mai fi si faptul ca Qubes are cateva profile create pentru masinile virtuale (AppVMs) printre care: "personal", "work", "shopping", "bank" si "random", si permite rularea aplicatiilor ca si cum s-ar executa pe masina locala. De asemenea copierea si mutarea sigura a unei aplicatii dintr-o masina virtuala intr-alata este posibila.

Site-ul oficial al sistemului de operare Qubes este: http://qubes-os.org

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

In concluzie eu sunt atat de tuta :crazy: ca nu am inteles mare lucru :stinker: . decat ca merge ca orice sistem de operare de oricare fel.dar nam inteles :-? ,el este de la Linux sau de la Microsoft? 2 nu am inteles din deescriere mare lucru :stars: . :D ma intereseaza : este mai bun decat oricare alt sistem de operare sau nu ? desigur cu exceptia la faptul ca il downloadez gratuit ce inseamna cai original! :-h:-s

Posted

Deci, este un sistem de operare bazat pe Xen, X Window System si Linux. Nu apartine nici celor de la Microsoft nici celor de la Linux, este un sistem de operare separat, in niciun caz mai bun decat Windows-ul sau Linuxul (cel putin nu deocamdata).

Sistemul de operare incearca sa se remarce prin abordare, si anume: "Securitate prin izolare" (Security by Isolation), mai exact, prin virtualizare (despre care am vorbit putin in paragraful 2).

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.